StoryEditorOCM
SplitON SE OSJEĆA SLOBODNO

Mate Šimundić optužio ravnateljicu Prve gimnazije da ga je nezakonito spriječila da uđe u školu bez Covid potvrde. Pitali smo je hoće li biti sankcija

Piše V.V.
22. studenog 2021. - 13:43

Mate Šimundić, predsjednik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije i profesor hrvatskog jezika u Prvoj gimnaziji objavio je na Facebooku da se osjeća slobodno. Ni danas nije htio pokazati Covid potvrdu na ulazu u školu, a isto je napravio i prvoga dana primjene ovog dokumenta u školama. 

Ovo je njegova Facebook objava pod nazivom Solidarnost:

"Nastavljam se solidarizirati s kolegama i građanima koji odbijaju protuustavnu i protuzakonitu primjenu Covid-potvrda, kojom se uvodi nepravedna diskriminacija i segregacija, te ukida pravo na rad i pravo na korištenje javnih službi.

Jutros sam pokušavao ući na svoje radno mjesto u zgradu svojeg poslodavca, ali me u tome spriječila ravnateljica, koja na to nema zakonsko pravo. Budući da me policija prošlog tjedna obavijestila kako neće "izlaziti na teren" radi ovog, poslao sam im izjavu o događaju putem maila.

Pozivam Vladu RH da opozove primjenu Covid-potvrda u javnim i državnim ustanovama jer je ona, s jedne strane, protuustavna i protuzakonita, a s druge, s obzirom na zarazu, neučinkovita "

Kontaktirali smo i prozvanu ravnateljicu Prve gimnazije Dobrilu Gotovac Stipaničev. Ona nam je samo kratko poručila da postupa prema naputcima Ministarstva znanosti i obrazovanja, dodajući kako zasad nema nikakvih sankcija prema kolegama koji odbijaju pokazati Covid potvrde. Osim Mate Šimundića u pitanju je još jedna osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 06:02