StoryEditorOCM
Splitslučaj spinut

Martin Pauk o smeću u Spinutu: ‘Ivošević donosi smeće juniorima Hajduka kao zahvalu za uspjehe‘

Piše SPLIT SD
20. ožujka 2023. - 13:14

Martin Pauk, gradski vijećnik iz redova Domovinskog pokreta, prokomentirao je na Facebook profilu situaciju s otpadom u Spinutu, točnije postavljanju press kontejnera pored sportskog igrališta gdje bi se na dnevnoj bazi dovozio otpad iz centra grada. 

- Svibanj je 2023. godine, redovan radni dan, osam sati ujutro. Pored suncem okupane poljudske vale na jutarnji trening istrčavaju juniori Hajduka. Antunović, Brajković, Buljan i ekipa dobili su pojačanje u vidu Vuškovića, Capana, Prpića i Pukstasa. Razlog je jednostavan - nakon što su se krajem travnja junački borili u Nyonu i donijeli u Split titulu juniorskih prvaka Europe, sad ih čeka ključna utakmica za prvaka Hrvatske na Poljudu s najvećim rivalom Dinamom.

Tri kola prije kraja juniori bijelih i plavih izjednačeni su na ljestvici, stoga će poljudski derbi odlučiti o prvaku. Dok trener Marijan Budimir objašnjava mehanizme ulaska iz drugog plana veznim igračima, pomoćnik Goran Sablić raspoređuje čunjeve za sprinterske dionice. Barba Boro Primorac budnim okom nadgleda svoje jato sokolova s klupe za pričuvne igrače. Sve izgleda idealno, miriše na titulu... Samo što zapravo ništa ne miriše, dapače.

Guše se u smradu. Svi skupa, od najmlađeg juniora do svjetski poznatog Bore Primorca. Pedeset metara dalje od terena na kojem šampioni treniraju, gradonačelnik Puljak i zamjenik Ivošević "posadili" su pretovarnu stanicu za smeće iz cijelog grada. Usred sportsko-rekreacijske zone Poljuda na kojoj se nalaze tri velika nogometna terena (105x68 metara) i još pet manjih za mlađe uzraste, gradska vlast odlučila je dovesti ekološku bombu.

image
Nikola Vilić/Cropix

Dvadeset tisuća kilograma smeća se dovozi svakog dana iz restorana i kafića splitske jezgre upravo tu, pred nos Hajdukove Akademije. Dvadeset tisuća kilograma ostataka ribe, mesa, ulja iz friteze i krumpira svakog dana se kiseli na splitskom suncu dok momci koji su ponos grada pokušavaju trenirati da nas još jednom razvesele i raspamete od sreće.

Sjećate li se onog nesnosnog smrada koji tjera na povraćanje i koji se širio cijelim gradom prije pet godina kad se sanirao Karepovac? Za takav odvratni smrad netko smatra da je normalno da bude usred Poljuda, nadohvat ruke i nosa naše zlatne generacije. Taj netko ima svoje ime i prezime, taj netko odaziva se na ime Bojan Ivošević i Ivica Puljak.

image
Vojko Bašić/Cropix

Već sutradan oni će bez imalo skrupula sjesti u A ložu Hajduka, pa u pauzi između šampanjca i škampa koje grickaju u Bijelom salonu, na poluvremenu pričati o tome kako oni kao gradska vlast svesrdno podržavaju Hajduka i da će napraviti sve što treba da se poboljša infrastruktura.

Međutim, njihova djela će suditi o njima. Ako laže koza, ne laže rog. Ili u ovom slučaju, ako laže Puljak - ne laže nos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 10:53