StoryEditor
SplitST POKRET OTPORA

Marijanu Puljak mogao bi skupo koštati savez s Dalijom. Bivši vijećnik Renato Čupić najavio povratak u Banovinu: Moj mandat ne pripada novoj stranci!

16. studenog 2020. - 15:47
Ovako je to bilo uoči prošlih lokalnih izbora: Renato Čupić, Marijana Puljak i Jakov Prkić, ali sada su pukle političke veze...Paun Paunović/Cropix

Integracijom Stranke s Imenom i Prezimenom (SiP) i stranke Pametno jučer je rođena nova politička partija jednostavnog naziva - “Centar”. Na Skupštini stranke Pametno obavljeno je spajanje dviju stranaka.

Posljednja dva mjeseca u Splitu je u fokusu bila upravo stranka Pametno zbog unutarstranačkih odnosa, a sve su dodatno 'začinili' i javnost zaintrigirali statusi bivšeg vijećnika ove stranke Renata Čupića.

Sve je krenulo od statusa u kojem se osvrnuo na PR kampanje u statusu pod nazivom "Muda za bubrege", a kasnije je među ostalim kazao kako je Jakov Prkić na leđima iznio Marijanu Puljak do Sabora. 

Bez obzira na sve, jedno je sigurno, Čupića će ponovno gledati u Gradskom vijeću. 

- Napuštanjem stranke "Pametno", i odlaskom u stranku "Centar", mandati koji su osvojeni na lokalnim izborima u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji 2017. godine, ne pripadaju novoj stranci "Centar". Tako je nedavno odlučila splitska skupština stranke Pametno, koja je dvotrećinskom većinom rekla "NE" silovanju Statuta i takvom spajanju.

Splitska skupština je 2017. bila predlagatelj programa i lista, a i temelj tadašnje cijele stranke. Ostavljanje mandata "Centru" bila bi prevara birača koji 2017. nisu glasali ni za Ivicu Relkovića ni za Daliju Orešković. Njima svakako želim puno sreće u daljnjem političkom radu i da se svojim radom i iskrenošću prema biračima, izbore nove mandate. Time je, odlukom splitske skupštine, vraćen i moj mandat u Gradskom vijeću, koji po Zakonu postaje aktivan osam dana od današnjeg dana, napisao je Čupić na svom Facebooku.

Komentar Marijane Puljak objavit ćemo naknadno, čim je uspijemo kontaktirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 15:17