StoryEditorOCM
Splitu tjedan dana

Luduje se naveliko u splitskom akvatoriju: pomorska policija je imala impresivan ‘ulov‘, objavili su detalje

Piše Split SD
10. srpnja 2023. - 13:21

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split u proteklih sedam dana, od 3. do 10. srpnja, sankcionirali su ukupno 52 prekršaja iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno šest prekršaja tako zvanog "glisiranja" - vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba.

Također su sankcionirali tri prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba - prekomjeran broj osoba na plovilu, šest zbog neimanja dozvola i nedostatka drugog člana posade, kao i druge različite prekršaje iz Pomorskog zakonika (bez osiguranja, bez registracijske oznake na plovilu i dr.).

- Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

S obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru - apeliraju iz splitske policije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:29