StoryEditorOCM
Splitprigodna zdravica

Lovački savez SDŽ organizirao božićni domjenak: osim lovaca u druženju su uživali i mnogi poznati gosti

Piše Frano Kiso
22. prosinca 2023. - 16:38

Lovački savez Županije splitsko-dalmatinske u petak je organizirao Božićni domjenak u ugostiteljskom objektu "Gondola", a ovo tradicionalno druženje lovaca i njihovih gostiju okupilo je predstavnike mnogobrojnih lovačkih udruga s područja splitsko-dalmatinske županije.

U ime Županije nazočili su dožupan Ante Šošić, Tomislav Opačak, Josip Matas i Marko Bekavac, također su bili prisutni predstavnici MUP-a Petar Puljiz, Ljubo Zečić i Miomir Bubalo, a Milica Markić-Katić i Zoran Bračulj ispred Državnog inspektorata. Gradski vijećnik Tomislav Šuta, županijski vijećnik Ivan Bikić i drugi uvaženi gosti također su uveličali ovaj skup.

Predsjednik Saveza Mladen Balić obratio se skupu uvodnim govorom u kojem je istaknuo nastavak suradnje sa Splitsko-dalmatinskom županijom u vidu sufinanciranja projekata iz domene lovstva. Nadalje je pohvalio rad lovoovlaštenika te njihove napore u očuvanju svojih lovišta i fondova divljači usprkos mnogobrojnim problemima s kojima se susreću.

image
Lovački savez SDŽ

Uz sav trud i rad na očuvanju staništa i zaštiti prirode, predsjednik je naveo kako Savez ulaže i znatna financijska sredstva koja su nedostatna. Stoga očekuje od Splitsko-dalmatinske županije veću financijsku pomoć, iako je Županija ove godine na zahtjev udruga odobrila skoro 47 tisuća eura.

Savez inače okuplja 63 lovačke udruge i 5982 lovaca i najveći je županijski lovački savez u Hrvatskoj te surađuje s ostalim lovoovlaštenicima. 

Sljedeće godine obilježava se 30. godina osnutka ovog Lovačkog saveza, a kako je riječ o jubilarnoj obljetnici planira se organizirati veća proslava kakvu najveći županijski savez u Hrvatskoj i zaslužuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:16