StoryEditor
SplitPRVI OVOGODIŠNJI

Ljetni šušur vratio se u grad, domaći uživaju u Split Spring festivalu: uputite li se ovih dana do Đardina, možete uživati u hrani, ali i udomiti ljubimca

Piše Matea Roglić
3. lipnja 2021. - 22:21

Već prvog dana domaći i furešti su guštali u bogatoj ponudi Split Spring by Staropramen festivala koji je ovog blagdanskog četvrtka otvoren u Đardinu.

Dok su odrasli uživali u jelu i piću, djeca su se zabavljala u svom kutku, bilo je i pjesme i plesa, a sigurno će tako biti do 12. lipnja do kada festival traje.

Sarah Josipović, organizatorica festivala, ističe kako zabave ne nedostaje, neovisno koje ste životne dobi.

image
Sarah Josipović i Jan Jerić
Nikola Vilic/Cropix

- Mi već sedam godina radimo festivale i ovo nam je ekstremni gušt. Split je bio logičan korak, a dodatni vjetar u leđa je činjenica da je moj suprug Splićanin podrijetlom.

Mnogi od ugostitelja su nam prijatelji, pa je on rekao da moramo ovaj festival napraviti i u gradu pod Marjanom. Ovdje smo već tri godine i potvrđujem da Dalmatinci jako vole ovaj festival i okupljaju se u velikom broju. Imamo festivale u Zagrebu, a Split je logičan korak.

Ovdje smo zadovoljni jer sudjeluju jako kvalitetni i izuzetno nadareni domaći ugostitelji. Ponuda je odlična i može se naći ponešto za svakoga – kaže nam Josipović i dodaje kako je deset turističkih kućica ažurno u cijeloj ovoj štoriji i tvrdi kako nema tog ploda mora kojeg kuhari srednje Dalmacije nisu vrsno pripremili.

- Svake večeri imamo DJ-e koji su uglavnom lokalni. Imamo sve tri godine i dječju zonu, kutak gdje se djeca mogu osjećati kao kod kuće jer su i oni važan dio naše priče. U sklopu događaja organiziramo i udomljavanje životinja, što je također jako lijepa priča – kaže Sarah Josipović.

Članovi Zaklade za zaštitu životinja Bestie od jutra pokazuju svoje životinje, a Rafaela Nadoveza nam je kazala kako je mlada djevojka iz Kanade odmah udomila jednu macu.

image
Rafaela Nadoveza iz zaklade za zaštitu životinja Bestie
Nikola Vilic/Cropix

- Ovdje radim svake godine i ljudi su stvarno zainteresirani za udomljenje. Danas je jedna maca našla dom i trebala bi ići u Kanadu. Prošle godine smo na festivalu udomili tri mace i dva psića. Stvarno smo sretni – kazala nam je Nadoveza i nastavila uživati u ugođaju festivala.

Magdalena i Zrinka također su maksimalno uživale u festivalskoj atmosferi u Đardinu.

- Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu i uživaju u ovim dalmatinskim guštima. Stvarno je predivna i bogata ponuda jela i pića – poručila je Magdalena.

I Sonja Dvornik, poznata fotografkinja i influencerica, naglašava kako je ponuda i atmosfera ovog festivala divna, a festivalom su oduševljeni i stanovnici sa sjevera Hrvatske. To nam argumentira Varažinac Vito.

- Došli smo ovdje vidjeti kako Splićani dišu. Uzbuđeni smo i sretni jer su voljni degustirati našu hranu – kaže Vito.

image
Varaždinac Vito došao je provjeriti kako Splićani dišu
Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 23:45