StoryEditor
SplitTehničari

Ljetne radionice za male meštre: izradite vlastitog robota i umanjenu verziju električnog automobila

Piše Merien Ilić
25. srpnja 2021. - 12:40

Zajednica tehničke kulture grada Splita provodi program ljetnih radionica tehničkih aktivnosti (robotike, automatike, programiranja i modelarstva).kao i svake godine tijekom ljetnih praznika.

Radionice pohađa šesnaest učenika od drugog do osmog razreda osnovne škole, s područja grada Splita i okolice, a program će se provoditi do 3. kolovoza u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada.

image
Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik

Na aktualnoj radionici učenici uče što je robotika i čime se bavi, što su roboti, što je automatika, što programiranje te povezuju sva tri područja u jedno. Upoznaju se s programom mBlock i mBot robotima, na robotima su primjenjivali naredbe u sklopu raznih zadataka, izrađuju vlastite igre koje su međusobno ocjenjivali, konstruirali vlastite robote, upoznaju strujni krug te uče izraditi umanjenu verziju električnog automobila. Na modelarstvu su se upoznali s raznim vrstama alata, izradili jednostavne uporabne predmete, savladali tehniku slaganja papira – origami te izradili vlastite makete barki. Osim svega navedenog, učenici su naučili i kako surađivati s drugima, kako kritički procjenjivati tuđi i vlastiti rad, kako dati i prihvatiti konstruktivnu kritiku, te su sklopili nova prijateljstva.

image
Ranko Šuvar/Cropix
item - id = 1115130
related id = 0 -> 1128659
related id = 1 -> 1127823
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2021 17:36