StoryEditor
SplitIma li kraja ludilu?

Internetom kola informacija da djecu bez roditeljske skrbi u Domu Maestral cijepe eksperimentalnim cjepivom protiv korone. Ravnateljica i osoblje su ogorčeni, digli su i kaznene prijave

Piše Merien Ilić
25. studenog 2021. - 14:19

U općem ludilu oko cjepiva javljaju se svakakve informacije, posebice lažne. Jedna od potonjih uznemirila je ravnateljicu i djelatnike Doma za djecu Maestral odakle su poslali objavu za javnost kako bi opovrgnuli sve dezinformacije koje se šire medijskim prostorom, a vezane su uz pokusna cjepiva. Naime, neki internet portali i Facebook profili proširili su uznemirujuću objavu kako se u splitskom domu Maestral koji skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi provodi cijepljenje djece eksperimentalnim cjepivom za covid-19.

Iz Maestrala su oštro reagirali:

- Netočno je da naši korisnici primaju pokusna cjepiva te se njih koristi za medicinsko istraživanje. Većina djece o kojoj se skrbi naša ustanova ima roditelje kojima nisu oduzeta roditeljska prava te koja sukladno istim pravima odlučuju o svojoj djeci, dok mi pružamo pomoć i skrb. Sukladno zakonima RH i s ciljem zaštite djece koje je naša primarna dužnost nećemo iznositi u javnost detalje o djeci ukoliko ih neki od njihovih roditelja odluče cijepiti.

Molimo sve da širenjem lažnih i malicioznih informacija ne otežavaju ionako teške i bolne životne sudbine naše djece a svima nama ovo teško razdoblje u kojem živimo i radimo već 20 mjeseci skrbeći o najosjetljivijim članovima našeg društva.

Naša je dužnost i obveza obavijestiti nadležne institucije o kršenju dječjih prava te ugrozi njihovih života, te sigurnosti u ugleda naših djelatnika i ustanove u kojoj radimo.

U nadi i molitvi za dobrobit onih o kojima s ljubavlju odgovorno skrbimo i za koje vjerujemo da ih i vi svi želite zaštititi, ravnateljica, djelatnici i djeca Dječjeg doma Maestral - stoji u objavi koju su podijelili na društvenim mrežama. Ravnateljica Jelena Burazin potvrdila nam je kako je preko odvjetnice podigla kaznene prijave protiv nekolicine osoba koje su preko Facebooka širili dezinformacije, kao i samom Facebooku gdje su odmah reagirali i uklonili sporne objave.

image
Jelena Burazin
Nikola Vilic/Cropix
item - id = 1145977
related id = 0 -> 1146152
related id = 1 -> 1146147
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2021 14:44