StoryEditor
Splitodluka gradskog vijeća

Kupnja poslovnog prostora na Kili u kojem bi se uredio vrtić izazvala buru u Banovini: planirano 4,5 milijuna kuna, a jedina ponuda iznosila - 6,95 milijuna!

Piše N. Lulić
20. lipnja 2019. - 01:41

Splitski gradski vijećnici u srijedu su većinom glasova podržali kupnju poslovnog prostora na Kili u kojem bi se uredio novi vrtić u koji bi se smjestilo 70 djece.

Mate Omazić, pročelnik službe za društvene djelatnosti uvodno je istaknuo kako je za ovu godinu u proračunu za tu svrhu planirano 4,5 milijuna kuna. No, nakon provedenog natječaja za poslovni prostor pristigla je samo jedna ponuda u to tvrtke „Radović gradnja“ sa cijenom od 6,95 milijuna kuna.

Ta je informacija potakla oporbene vijećnike (Prkić, Urlić, Markić, Uvodić) na kritike kako se radi o preskupom iznosu, bez obzira što je vrtić uistinu potreban.

Uvodić je pitao kako će se namaknut sredstva koja nedostaju s obzirom da je planirano 4,5 milijuna, a ponuda je na 6,95 milijuna kuna.

No, ozbiljne optužbe za opstrukciju stigle su na račun Omazića iz redova nezavisnih Martina Mladena Pauka i Ante Zoričića. Oni su ga optužili za opstrukcije rada Odbora za podizanje kvalitete i dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja na čelu s Mirnom Kovačić (HNS).

Zoričić i Pauk upozorili su na njegovo neviđeno odugovlačenje već dogovorene stvari oko izjednačavanja cijena privatnih i gradskih vrtića, o čemu bi se posebno trebalo raspravljati u nastavku sjednice Gradskog vijeća početkom srpnja.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 11:44