StoryEditor
SplitNAKON SJEDNICE

Kotur (SDP): Gradsko vijeće pokazalo je političku zrelost, sad je na potezu Vlada koja se ne smije oglušiti na zahtjev iz Splita

Piše PSD
28. siječnja 2021. - 15:09
Vladimir Dugandžić/Cropix

Nakon tematske sjednice Gradskog vijeća, u oporbenoj stranici SDP-u izvijestili su kako se konačno u Gradskom vijeću na njihovu inicijativu postigao konsenzus u interesu Splita.

- Konačno je Gradsko vijeće na inicijativu SDP-a pokazalo političku zrelost, postiglo konsenzus u interesu Splita i napravilo prvi korak prema razvojnom iskoraku našega grada. Jednoglasno je podržan SDP-ov prijedlog da se Split priključi na Mediteranski koridor osnovne prometne mreže EU-a. Sad je na potezu Vlada, koja se ne smije oglušiti na zahtjev iz Splita i treba to formalno zatražiti u institucijama EU-a. Tako bi se stvorili preduvjeti za gradnju moderne željezničke veze prema Dalmaciji sufinancirane iz fondova EU-a, s ciljem da postanemo razvijena regija koja neće uglavnom ovisiti o turizmu.

Prvi potez nakon SDP-ove inicijative za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća bile su naše primjedbe na Nacionalnu razvojnu strategiju gdje je pritisak na Vladu urodio plodom, te je ispravljeno grubo preskakanje Splita. Nakon toga je na Gradskom vijeću trebalo dokazati gradonačelniku da još uvijek nismo na Mediteranskom koridoru EU-a, već da se sada trebamo izboriti kako bi se uključili. Ipak, dobra vijest je da je nakon svega postignut konsenzus oko ovog strateškog pitanja. Vjerujem da smo i mi u Splitu napokon shvatili ono što u Zadru i Rijeci znaju već godinama pa i desetljećima - kazao je Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 00:25