StoryEditor
Split'na razini 3. svijeta'

Kotur napao Oparin Masterplan: Već iz reakcije Željka Keruma vidi se koliko cijela priča drži vodu! Ako to nije razlog za nove izbore, onda ne znam što je, to je kao u onoj pjesmi TBF-a

20. ožujka 2019. - 17:49
split_kolodvor15-270219

Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur priopćenjem je kritizirao nacrt Masterplana studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice, za koji tvrdi da uopće nije objavljen, već je javnosti dostupna kratka prezentacija nazvana "prijedlog opcija".

- Promidžbene objave i službeni dokumenti bitno se razlikuju. Umjesto cjelovitog dokumenta, gradonačelnik Andro Krstulović Opara na uvid je pustio prilagođeni promidžbeni uradak, a već iz reakcije HDZ-ova koalicijskog partnera Željka Keruma vidi se koliko cijela priča drži vodu. Ne radi se ovdje o različitim koncepcijama razvoja, nego o različitim interesima, a ako to nije razlog za nove izbore, onda ne znam što je - poručio je Kotur, koji smatra da su strani konzultanti radili po smjernicama koje su dobili od Grada Splita, a one su bile neambiciozne i po njegovu mišljenju na razini grada iz zemlje Trećeg svijeta.

- Umjesto dva velika gradska projekta dobili smo parcelizirane površine za stanogradnju i turizam sa sitnim primjesama javnog interesa. Nakon devastacije i sustavne deindustrijalizacije i dalje se predviđa navodni razvoj Splita zasnovan pretežno na stanogradnji, umjesto da Split ponovo postane grad koji ima ambiciju s pokrićem - zaključak je lokalnog SDP-a.

Nadalje smatraju da su iz javnosti dostupnih materijala prometna rješenja neodgovarajuće zamišljena, posebno što se tiče ulaza i izlaza iz Gradske luke.

- Bez obzira na projektni zadatak, javne, uključujući i zelene površine predviđene su tek reda radi, pogotovo u odnosu na bečke standarde, po kojima se navodno radilo. U projektnom zadatku se pak ne spominje stanogradnja, ali je zato obilno zastupljena u prijedlogu, pogotovo u Kopilici - rekao je Kotur, koji je projektu nazvanom "Split United" priložio zvučnu podlogu uz pjesmu TBF-a: "Potegla klika i dok si reka keks, nika je novi poslovno-stambeni kompleks". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 05:59