StoryEditor
Splitđon obraz

Korupcija u splitskoj 'Čistoći': direktor kojeg je priveo USKOK upleo se u nezakonite radnje svega tjedan dana nakon imenovanja!?

24. srpnja 2019. - 23:54

Iz službenog priopćenja koje prenosi Hina proizlazi da je Ante Aleksić v.d. direktora "Čistoće" od 19. veljače do 27. travnja ove godine u više navrata nalagao zaposlenicima da vozilima te komunalne preuzmu građevni otpad, a potom ga odvezu i odlože na Karepovac.

Kako doznaje državna agencija, Aleksić je drugim osobama odobravao dovoz i odlaganje zabranjenog otpada na Karepovac, te je ujedno odobravao prihvat dozvoljenog otpada bez njegovog evidentiranja i vaganja.

USKOK češlja 'Čistoću' zbog dovoza 'šute'? Javna je tajna da se na Karepovac dovozio građevinski otpad, pogotovo jer na prostoru cijele županije ne postoji lokacija za legalno odlaganje...

Zanimljivo je istaknuti da je prvi spomenuti datum u veljači tek osmi dan Aleksićeve funkcije kao direktora "Čistoće". Dakle, priložena fotografija je zabilježena 11. veljače, na dan kada preuzeo dužnost od nekadašnjeg direktora Miroslava Delića, a već 19. veljače, kako navode u policiji, već je nalagao zaposlenicima da kamionima čistoće odvoze građevinski otpad.

Nevjerojatna koruptivna mreža na Karepovcu: policija uhitila direktora, poslovođu na deponiju i četvoricu radnika Čistoće, a pokrenuta je istraga protiv još 31 osobe!

Inače, Ante Aleksić je prije funkcije čelnog čovjeka "Čistoće" toga bio dugogodišnji direktor tehničke službe ovoga gradskog poduzeća, pod čijom je izravnom nadležnošću bio i Karepovac.

Sada se posebno ističe i činjenica da smo ove godine, najviše u proljeće, gotovo svakodnevno upozoravali na ilegalne deponije koji su se stvarali u kotarevima, a na kojima je najviše prevladavao građevinski otpad i stari namještaj.

Kako doznajemo, Nadzorni odbor 'Čistoće' treba bi se sastati sutra (četvrtak) u 8 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 16:51