StoryEditor
Splitnema žarišta

Koronavirus u PU splitsko-dalmatinskoj: osam zaraženih policajaca, 17 u samoizolaciji. Svi su se zarazili izvan mjesta obavljanja svojih poslova

9. rujna 2020. - 09:24
Unatoč zaraženima, posao ne patiTom Dubravec/Ilustracija/Cropix

"Jedan djelatnik splitskog PNUSKOK-a je na respiratoru i život mu je ugrožen, petnaest djelatnika jedne postaje ima koronu" i niz sličnih "teških" i apokaliptičkih informacija vezanih za koronavirus dobivali smo ovih dana.

PNUSKOK-ovac je sada puno bolje, u međuvremenu je koronu dobio zapovjednik jedne postaje, a što se dalje događa i što se događalo, pitali smo odgovorne iz PU splitsko-dalmatinske.

– Obavještavamo vas da je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj trenutačno osam COVID-19 pozitivnih djelatnika, a u mjerama samoizolacije nalazi se 17 djelatnika. Po uputama i u suradnji s epidemiolozima poduzete su sve epidemiološke mjere.
Niti jedna policijska postaja niti Policijska uprava SD nije žarište zaraze koronavirusom, a osobe su se zarazile izvan mjesta obavljanja svojih poslova. Treba napomenuti da zbog slučajeva zaraze i samoizolacije djelatnika u nijednom trenutku nije doveden u pitanje normalan rad neke ustrojstvene jedinice na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske – stoji u odgovoru.

Dobro je da se brinemo o našim policajcima, ali situacija srećom nije ni blizu alarmantne jer ne zaboravimo, u toj upravi radi oko dvije tisuće djelatnika te ih većina ima kontakte i s građanima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 15:30