StoryEditorOCM
Splitzlatni pin

Korisnici Googlea dodijelili Dioklecijanovoj palači vrijedno priznanje; među top 10 je u Hrvatskoj s najvećim ocjenama

Piše Split SD
12. rujna 2023. - 19:41

U splitskoj gradskoj upravi navode kako je deset dvoraca i palača iz Hrvatske postalo nositeljima nagrade "Zlatni pin". Radi se o priznanju koje dodjeljuje Google na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa. Ideja o dodjeli nagrada najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.

Kako su projekt vrlo dobro prihvatili ne samo dobitnici, već i korisnici koji su osjetili lokalni ponos, Google je odlučio projekt proširiti i na druge zemlje.

Tako se od ove godine projekt provodi i u Hrvatskoj gdje je Google nagradio lokacije u kategoriji "Dvorci i palače". Sukladno tome, odabrani su dvorci i palače koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika Google Mapsa.

image
Grad Split

- Među nagrađenima su dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Trsatski kaštel, Dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk te Dioklecijanova palača i palača Sponza.

Za one koji žele otkriti više o hrvatskim dvorcima i palačama ili ih planiraju posjetiti, Google je pripremio i e-knjigu „Putevima dvoraca i palača" - navode u Banovini.

E-knjiga je dostupna za besplatno preuzimanje na poveznici https://rsvp.withgoogle.com/events/zlatnipin

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 00:46