StoryEditor
Splitvisoki gosti

Korejski veleposlanik posjetio splitski škver, posebno se zanimao za polarne kruzere i najveći jedrenjak na svijetu koji je upravo završen u Brodosplitu

Piše PSD
19. studenog 2018. - 20:11
Korea

Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Park Won-sup u pratnji g. Lee Dong-hee, konzula i savjetnika za ekonomske poslove Republike Koreje u Republici Hrvatskoj posjetili su danas Brodograđevnu industriju Split.

Veleposlanika Republike Koreje dočekali su izvršni direktor Zoran Kunkera i Patrick Michalak, voditelj izvanbrodograđevne prodaje koji su ih upoznali s trenutnim projektima koji su u tijeku.

"U korejskim gospodarskim krugovima poznato je ime Brodosplita. Upravo su početkom sedamdesetih u splitskom brodogradilištu iskustva u gradnji složenih trgovačkih brodova stjecali brojni današnji brodograđevni stručnjaci iz Koreje.

Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne projekte, gosti su obišli pogone i upoznali se s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke, a poseban su interes pokazali za polarne kruzere u izgradnji i već završeni najveći jedrenjak na svijetu", stoji u priopćenju Brodosplita.

 

Izdvojeno

13. srpanj 2020 17:54