StoryEditor
Splitplastična ljepotica

Kopenhagen ima Malu sirenu, a sada će svoju sirenu dobiti i Split; Uskoro ćete svi moći uživati u pogledu na nju, pogledajte gdje se smjestila

Piše PSD
14. studenog 2018. - 15:11
sirena

U sklopu međunarodnog Dana obale, učenici Škole likovnih umjetnosti u splitskoj Gradskoj luci postavljaju mural koji će krasiti pročelje Lučke uprave na novom vanjskom vezu.

Fokus čitave ovogodišnje manifestacije kojom se slavi, ali i nastoji očuvati obala, je na problemu plastičnog otpada u moru, stoga je za veliki mural sirene iskorištena prikupiljena odbačena plastika.

Kako su nam pojasnili učenici koji su jučer privodili kraju radove i koje smo zatekli na skeli s bušilicama i kacavidama: Petra Babić, Dora Matošević, Nina Šeparović, Boris Armanda i Marul Kranjčević; zbog kompleksnosti izvedbe mural od plastičnog otpada napravljen je u školskim radionicama na posebnoj podlozi, a trenutno se postavlja na zid i uskoro će biti izložen pogledima u luci.

Inače, projekt kojeg vodi prof. Hana Letica, ostvaren je u suradnji s Lučkom upravom, a u organizaciji Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 00:41