StoryEditor
SplitSvi su zadovoljni

Kobasice i pivo su 12 kuna, kuhano vino je još i jeftinije, a tu su i fritule punjene čokoladom: najbolji splitski Advent je na - Visokoj?

Piše Tanja Gattin
11. prosinca 2019. - 00:31

Kada pitate studente gdje je najbolji Advent, kazat će vam onaj na Kampusu na Visokoj.

Jer svakog dana ispod studentskog doma ne samo da je najbolje društvo, već se po povoljnim cijenama, prilagođenim studentskom standardu, nude pića, fritule punjene čokoladom te pet vrsta kobasica. Krenulo je prije osam dana, a u ponedjeljak je bilo svečano otvaranje. Rade od 18 do 24 sata i tako do 19. prosinca.

Advent je svečano otvorio Tomislav Kilić, prorektor Sveučilišta u Splitu.

- Među studentima se uvijek savršeno osjećam. Jako mi je drago što se oni iz godine u godinu drže lijepih običaja i što su pred božićne blagdane napravili prigodnu atmosferu za one studente koji su daleko od kuće - rekao je prorektor.

Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra, kaže da uvijek podržavaju događanja na Kampusu, posebno ona koja organiziraju studenti iz studentskog doma.

Domaći proizvodi

- Uvijek smo im na usluzi i suport u svim njihovim aktivnostima - istaknuo je.

Iza organizacije stoje četvorica prijatelja iz Udruge studenata HercegBosne, a jedan od njih je Igor Grgić (23) iz Viteza, predsjednik spomenute udruge.

- Ovo je četvrta godina da se održava Advent na Kampusu. Cijene su znatno jeftinije nego na Rivi. Na primjer, kobasice debrecinke su 12 kuna, a kuhano vino, iz Vrgorca, je 11 kuna. Sve su to naši domaći proizvodi. Kuhaju, peku i poslužuju studenti i studentice - kaže nam Grgić, inače student elektrotehnike na FESB-u kojeg smo jedva maknuli od posla u kuhinji u kućici.

Jedan od organizatora je i Luka Antunović (25), student pete godine Ekonomskog fakulteta, koji nam je rekao:

- Svi na Adventu radimo ono što nam je blisko struci. Tako je Grgić, uz pomoć Studentskog centra, postavljao kablove, a ja se bavim financijama, ali sam i konobar. Cijene koje mi imamo ne možete naći nigdje, pa nam je hot-dog 10 kuna, a najčešće ga naručuju cure jer paze da ne jedu pikantno. Kobasice su od 12 do 15 kuna. U ponudi imamo ljutu, domaću, debrecinku i kranjsku. Točeno pivo je po 12 i 14 kuna.

Karla Zlomislić, studentica informatike i tehnike na PMF-u, je glavna za pečenje fritula i kobasica.

- Studenti su jednostavni. Svi su zadovoljni - veli Karla.

Glazba uživo

- Dolazim iz Hercegovine. U Splitu studiram strojarstvo. Na drugoj sam godini studija i živim u domu. Na Adventu sam skoro svaku večer. Tu sam gošća, ali i ispomoć jer se svi poznajemo. Prije neki dan smo tu kitili jelke. Jako nam je lijepo. Prvu večer smo imali glazbu uživo, a u subotu karaoke. Dođu i oni koji nisu studenti - priča Mija Marušić.

- Blizu nam je i samo se spustio iz studentskog doma. Navečer ovdje bude jako lijepo i zanimljivo druženje za studente. Međusobno se bolje upoznajemo i upoznajemo nove ljude - veli Ema Mandić iz Širokog Brijega, brucošica na Pravnom fakultetu.

- Atmosfera je odlična. Ovo je hvale vrijedna inicijativa. Lijepo je nakon faksa i učenja ovdje doći popiti piće s društvom. Puno bolje je nego otići u kafić. Evo sad u 19.30 sati je već svaki stol zauzet - kaže Gabrijel iz Bosne, student Kemijsko-tehnološkog fakulteta.

 

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 17:29