StoryEditor
SplitVELIKI EKRANI

Kina od ‘Jokera’ do ‘Cityja’ i dalje su čvrsto zaključana, filmoljupci će očito morati pričekati projekcije u ljetnoj oazi na Bačvicama

25. svibnja 2020. - 21:52
MARIO TODORIĆ/HANZA MEDIA

Kao što je i najavljeno, početkom prošlog tjedna na snagu je stupilo popuštanje mjera vezano uz održavanje kulturnih programa i manifestacija na otvorenome, ali i u zatvorenim prostorima.

U Hrvatskom narodnom kazalištu tako je, primjerice, već u ponedjeljak, doduše pred znatno manjim brojem gledatelja, izvedena komična drama “Laponija”.

– Kao poklon publici koja nas je tijekom više od dva mjeseca kazališnog posta podržavala i u velikim brojevima gledala našu virtualnu produkciju na društvenim mrežama, ulaznice za ovu predstavu, kao i za sve ostale programe koje ćemo izvesti do početka priprema za 66. Splitsko ljeto, bit će besplatne – najavio je Srećko Šestan, teatarski intendant.

Iako ljubitelji kazališne umjetnosti već polako dolaze na svoje, filmoljupci će još malo morati pričekati prije nego što uđu u multipleks kina, koja su i dva mjeseca nakon početka pandemije – zatvorena.

– “CineStar” kina trenutno još nisu otvorena budući da nismo dobili službenu informaciju o otvaranju kinodvorana, a podržavamo sve odluke nadležnih službi, s kojima smo u svakodnevnom kontaktu – javljaju nam iz prikazivačke tvrtke koja ima svoje dvorane u trgovačkim centrima “Joker” i “Mall of Split”.

Kako naglašavaju, svakodnevno se pripremaju za ponovno otvaranje svojih prostora.

– Pripremamo se za provođenje svih potrebnih mjera, onih koje će biti propisane, kao i dodatnih koje ćemo sami uvesti kako bi se naši posjetitelji osjećali sigurno i ugodno.

Nadamo se da ćemo uskoro otvoriti naša vrata, a sve informacije ćemo pravodobno objaviti na službenoj stranici, kao i na društvenim mrežama kako bi svi posjetitelji bili upućeni – naglašavaju iz “CineStara”, na čijoj internetskoj stranici stoji obavijest o zatvaranju kinodvorana, koje su ključ u bravu stavile još 19. ožujka, dakle prije više od dva mjeseca.

S radom nije počeo ni “Cineplexx”, smješten u šoping-centru “City Center one”, potvrđuju nam iz toga multipleksa.

– Zbog epidemije koronavirusa i za dobrobit naših radnika i posjetitelja, privremeno otkazujemo sve projekcije.
Slijedite upute nadležnih institucija kako biste ograničili širenje bolesti, želimo da svi budete zdravi.

Obavijestit ćemo vas o svim promjenama i ponovnom otvaranju. Nadamo se da ćemo se uskoro opet vidjeti – još uvijek se navodi na web-stranici “Cineplexxa”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 12:16