StoryEditorOCM
SplitSANDRA I DANE

Kerum ispunio obećanje; danas je sa suprugom Fani bio na otvaranju novog restorana u svom hotelu. Bili smo tamo...

Piše Ivica Marković
14. prosinca 2023. - 18:12

Split je dobio novu Vjenčaonu!

Sandra i Dane Tahirović, poznati splitski kulinarski par, koji Splićane posljednjih 12 godina oduševljava svojim kuhanjem i pripremanjem jela u restoranu "Zora bila", otvorili su danas u hotelu "Corner", koji je vlasništvu obitelji Kerum, talijanski restoran "Nozze" (Vjenčaona). Originalno ime restorana, na mjestu gdje nekad i bila vjenčaona, u kojoj su se na vječnu ljubav obavezale tisuće splitskih parova.

image

Željko Kerum sa svojim maslinovim uljem Sv. Nofar 

Božidar Vukičević/Cropix
image

Dane i Sandra Tahirović

Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix

Rođeni je trgovac i gotovo! Pogledajte kako je Kerum lukavo nabio reklamu novom projektu u centru Splita

- Ovaj restoran je koncept Cucina povera (jednostavna kuhinja od visoko kvalitetnih sezonskih namirnica). Bit će u Nozze-u sve ono što smo mi do sada radili, da bude dobro, da bude kvalitetno i pristupačno po cijeni. Bit će to kreativna kuhinja s posebnim naglaskom na detalje jela koji će se nalaziti na pijatu - kazuje nam Dane Tahirović.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image


 

Božidar Vukičević/Cropix

U Vjenčaoni će se tako moći naći široka lepeza predjela - carpaccio, vitello tonatto (teleći frikando s kremom od tune), mozzarela, naravno talijanska, veliki izbor tjestenina i domaćih raviola.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Posebnu pažnju smo posvetili jelima za dvoje - Steak Fiorentina, domaći ravioli, škampe na buzaru... - navodi Tahirović, koji sa svojom suprugom ima ukupno 40 godina kuharskog iskustva.

Naravno, otvaranje novog restorana nisu propustili, među ostalima, ni Željko Kerum i supruga mu Fani. Ovog puta nisu htjeli ništa komentirati - računaju da hrana govori sama za sebe.

image

Fani Kerum, Dane i Sandra Tahirović i Željko Kerum

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:00