StoryEditor
SplitBACITE OKO

Kanađanka Sarah se zaljubila u Ivana, a onda i u Hrvatsku. Upravo je lansirala promotivni video o Splitu, reakcije stranaca, ali i domaćih, su izvanredne

14. travnja 2021. - 08:47

Kada je korona osujetila njihove planove za sezonu, Sarah i Ivan Ćosić, vlasnici turističke agencije ˝Royal Croatian tours˝, odlučili su da kraj pandemije neće čekati prekriženih ruku. Zatišje su iskoristili za uzimanje zamaha i stvaranje prednost pred konkurencijom snimanjem serije videa u kojima ljepote i posebnosti Hrvatske dijele sa svijetom.

Na tom tragu nastao je i zanimljivi pregled Splita, koji je u kratkom roku osvojio lokalno stanovništvo, kao i one željne posjeta Dioklecijanovom gradu.

- I prije smo dolazili u Split, baš ga volimo, ali ovako bez turista, doživljaj je bio skroz drugačiji. Toliko ljepote, povijesti, grad je prekrasan. I kao da smo ga imali cijelog za sebe. Sve smo u miru mogli obići, snimiti i guštati s djecom. Vjerojatno je i video zato tako dobro primljen, jer se osjeti ta dobra energija - govori nam Sarah, ističući kako su im sve atraktivne lokacije bila lako dostupne pa se nije bilo teško odlučiti što snimiti.

image
Obitelj Ćosić u Splitu
Privatni Album

- Jedino mi nije bilo jasno zašto moramo snimati i o Hajduku, jer ja baš i ne pratim nogomet, ali moj Ivan je rekao da je to jako važno i sada, po reakcijama, vidim da je bio u pravu. Neki su baš oduševljeni time -zadovoljno dodaje, neopterećena zamjerkama nedostatne prezentacije kluba kao ˝najvećeg u Dalmaciji˝, što joj nećemo uzeti za zlo, jer važna je pažnja. Ruku na srce, kada bi se tražila dlaka u jajetu, u videu bi se našla pokoja greška, ali time neka se bave skloniji kritici.

Znajući da izrada takvog videa Ćosiće košta do dva dana snimanja i do tri dana postprodukcije, plus budžet koji nisu definirali, i sve u službi promocije našeg grada i naravno, njihovog posla -ostajemo zadovoljni viđenim.

A naš dojam, kako doznajemo, dijele i drugi, koji se upravo potaknuti njihovim preporukama odlučuju na izbor destinacije.

image
Obitelj Ćosić u Splitu

- Nedavno nam se javio jedan par, mladenci iz SAD-a, koji su za medeni mjesec planirali posjetiti Parizu, i rekli nam da su se zbog nas predomislili te da će posjetiti Hrvatsku. A jedni su se čak odlučili ovdje doseliti, dobrim dijelom slijedom naših videa. Odjek je zaista veći od očekivanog, pa iako u ovoj fazi ne zarađujemo, već na sve gledamo kao na dugoročnu investiciju, osjećamo da smo dobro usmjerili energiju - govori naša sugovornica, inače Kanađanka koja je u Hrvatsku svojevremeno došla na godinu dana kako bi klizala sa zagrebačkim ˝Pahuljicama˝, no sudbina je za nju imala druge planove, kada joj je u naručje poslala Ivana.

image
Obitelj Ćosić u Splitu

Mladi je par, kako doznajemo, život pokušao organizirati u Kanadi, no srce ih je vratilo u Zagreb, gdje su se s vremenom okrenuli turizmu.

- Ja sam inače učiteljica i radila sam u jednoj američkoj školi, a Ivan je pravnik i također je radio u struci, no turizam nas je privlačio pa smo se time počeli baviti ˝sa strane˝. S vremenom se to pretvorilo u ozbiljan posao i uvjereni smo da je to za nas pravi put, bez obzira na trenutnu situaciju, jer nas i reakcije koje primamo ovih dana hrabre.

image
Sarah Ćosić  s kćerkom
Privatni Album

Prvi smo video snimili u studenom prošle godine, a samo pet mjeseci kasnije naš You tube kanal partviše od devet tisuća pretplatnika. I video o Splitu, u samo tri dana od kada je objavljen, pogledalo je preko devet tisuća ljudi. Baš smo ugodno iznenađeni pažnjom, nismo to očekivali -otkriva naša sugovornica, najavljujući novi sadržaj na hvalu naše obale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 04:18