StoryEditor
SplitOPET PROBLEMI

Kamena gromada, koja na šetnici Firule stoji već šest dana, ‘namjerno‘ se odronila u postupku sanacije. Danas je konačno uklonjena

19. studenog 2020. - 18:45
Saša Burić/Cropix

Velike kamene gromade koje su od prošle subote do četvrtka stajale na šetnici između uvala Ovčice i Firule preplašile su naše sugrađane.

Prvo što ljudima padne na pamet jest da se ponovno odronio materijal s priobalnog pokosa. Ne možemo ih kriviti zbog te pretpostavke jer se često upravo to i dogodi na potezu na kojem se godinama upozorava na taj problem.

No ovog puta, srećom, nije riječ o odronu, već o kontroliranom saniranju, a kamene gromade čekaju na uklanjanje sa šetnice.

Direktor gradske tvrtke "Splitska obala" Dražen Delić ustvrdio je kako su se u organizaciji Banovine, a posredstvom kooperanata, uklanjale opasne stijene na tom području te kako su odvezene tijekom jučerašnjeg dana.

Isto nam je kazao i Damir Ordulj, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, te dodao kako je na tom dijelu bilo kritično i kako su se odronile opasnije stijene, koje će se usitniti radi lakše otpreme.

image
Saša Burić/Cropix

Podsjetimo, iz Ureda Grada su prije nekoliko dana kazali kako je riječ o "kontroliranom uklanjanju koje obavlja tvrtka 'Stratos'".

Prema njihovim riječima, u tijeku je izrada projekta kompletnog uređenja pokosa na Firulama koji će se, jer je riječ o prostoru koji je u statusu pomorskog dobra, odraditi u suradnji sa Županijom.

Iako vremenski okvir za dovršetak predviđenih radova nije poznat, iz Grada navode kako će se, radi sigurnosti građana do tada obavljati hitne intervencije poput ove.

Samo se nadamo da će se ovaj opasni dio što prije sanirati, kako bi naši građani mogli uživati u bezbrižnoj šetnji, bez pogledavanja put pokosa.

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 00:08