StoryEditorOCM
Splitne da nema zime...

Kakvo je ovo vrime u Splitu? Pitali smo meteorologe, ova veljača bi mogla biti rekordna u povijesti mjerenja na Marjanu!

Piše Petra Klarić
29. veljače 2024. - 19:04

Ova veljača počastila nas je pravim proljetnim temperaturama, a kako nam kažu iz Pomorskog meteorološkog centra Split, ovo bi mogla biti najtoplija veljača u povijesti mjerenja na Marjanu. 

U Splitu nas je danas dočekalo vrlo ugodnih 18 stupnjeva Celzijusevih, a slične i više temperature su i u ostatku Dalmacije. Na Hvaru i u Dubrovniku danas je izmjereno čak 20 stupnjeva. 

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

Kako nam je kazao dežurni sinoptičar, srednja prosječna temperatura u veljači u Splitu je inače 8,4 stupnja, a ove godine ona je za četiri stupnja viša - iznosi 12,4 stupnja. Iako nismo dosegli dnevni temperaturni rekord za veljaču, ovo je najviša prosječna temperatura zabilježena za ovaj mjesec u povijesti mjerenja na Marjanu. 

image
Jakov Prkić/Cropix

Meteorolozi dodaju da ovo vrijeme nije uobičajeno, a neobično tople temperature možemo očekivati i u idućih pet, šest dana. Nekakvu promjenu vremena možemo očekivati tek za desetak dana, ali još je prerano za detaljnije prognoze. 

S obzirom na južinu i pritisak, uz visoke temperature, nazvali smo i Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije te ih pitali ima li povećanog priljeva građana, ali su nam odgovorili kako je situacija po tom pitanju uobičajena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:48