StoryEditor
SplitKAD ĆE TA CESTA?

Jesu li stanari Kile uzalud prosvjedovali zbog očajne prometne infrastrukture? 'Point' je opet srušio natječaj i rušit će ga sve dok ne bude izabran jer ima najmanje 16 milijuna razloga za to

Piše Ana Franić
7. kolovoza 2019. - 16:56
Stanari Kile su proljetos blokirali najveće raskrižje u svom kvartu kako bi poslali prosvjednu poruku odgovornima u Gradu Splitu zbog problema oko pristupnih cesta

Na normalan prilaz svojim domovima stanovnici Kile izgleda čekat će još neko vrijeme jer se tvrtka "Point-Split" ponovno žalila na natječaj za izgradnju pristupnih prometnica na Kili. Ali, da stvar bude bizarnija, ovog puta žalili su se na poništenje natječaja.

Gradska uprava je natječaj za prometne "žile kucavice" tog dijela Splita raspisala još u listopadu prošle godine te je tada kao najpovoljnijom izabrana ponuda "Cestara" koje je iznosila nešto manje od 16 milijuna kuna, a odnosi se na izgradnju dijelova Lovrinačke ulice, Puta Vrborana i Puta Kile te rekonstrukciju raskrižja Lovrinačke i Vukovarske ulice.

Ponašanje odgovornih iz 'Pointa', firme kojoj je Grad Split iskeširao 20 milijuna kuna, uzrujalo je i poslovično odmjerenog dogradonačelnika! Ne biste vjerovali zbog kojeg banalnog razloga...

Na tu se odluku u siječnju ove godine žalio "Point Split", pa je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave u ožujku donijela rješenje o poništenju odluke o odabiru i predmet vratila Banovini na ponovno postupanje.

U ponovnom pregledu i ocjeni ponuda krajem travnja ponovno je izabrana ista tvrtka, a na tu odluku ponovno se žalio Point.

Ponuda je opet bila vraćena Gradu na pregled. Prije nešto manje od mjesec dana Grad je u potpunosti poništio natječaj te je najavio prikupljanje nove natječajne dokumentacije kako bi se pokrenuo novi, izmijenjeni postupak javne nabave kojim će se izabrati izvođač i pristupiti izvođenju radova na izgradnji pristupnih cesta. 

Prekipjelo je bilo i stanarima Kile koji su u lipnju na križanju Vukovarske ulice i naselja Kila održali mirni prosvjed "Oćemo cestu".

Veliki izvještaj s Kile: marširajući i netremice gledajući policajce u oči, građani su poručili Banovini da im je puna kapa njihovih ispraznih obećanja i da više ni na jedno neće nasjesti

Tko zna, možda stanari Kile opet iziđu na ulice, jer čini se da će Point rušiti natječaj sve dok ne bude izabran!
 

#KILA#SPLIT#PROMETNICE#POINT SPLIT#PROSVJED NA KILI

Izdvojeno

07. srpanj 2020 14:20