StoryEditor
Splitkoji si option?

Jeste li probali ispuniti anketu Grada Splita? Oni koji su je sastavljali vjerojatno nisu, ali zato je postala hit na društvenim mrežama. Deveto pitanje je ključno

Piše SPLIT SD
18. ožujka 2022. - 06:51

Grad Split na svojim je stranicama pozvao građane da riješe anketu kojom se ispituju stavovi i mišljenja stanovnika koji će, kako su napisali, pomoći pri utvrđivanju najvažnijih izazova i područja djelovanja pri izradi "Akcijskog plana za zeleni Split" (GCAP).

Anketa je postala predmet šala i pošalica na društvenoj mreži "Reddit", na kojoj su komentatori primijetili ono što njezini autori očigledno nisu.

Naime, nakon osnovnih pitanja poput dobi i spola, građani označavaju koliko se slažu s izjavama o stanju okoliša i javnih površina u Splitu.

No, onaj dio koji je "sporan" je deveto pitanje u anketi.

- Razmišljajući o budućnosti, molimo Vas odaberite do pet područja u nastavku, koja smatrate najvažnijima za poboljšanje stanja okoliša grada Splita i dobrobiti njegovih stanovnika - stoji u anketi.

Predložene su opcije poput poboljšanja pješačkih zona i biciklističkih staza, poboljšanja javnog prijevoza, povećanja broja stabala... A za svaku opciju u anketi je moguće kliknuti od opcije jedan do opcije pet, što je izazvalo porugu korisnika Reddita.

 

- Ne znam za vas, ali meni je "option 4", ovako predstavljena, najbolja. Mislim, odmah na prvu vidiš da opcija 3 ne može proć' u Splitu, to je za manje gradove. Opcija 5 nije loša, ali je treba razradit. O opciji 1 i 2 nemam neko jako mišljenje - tek je jedan od sarkastičnih komentara.

A što bi značile te opcije, jasno je možda jedino autoru ankete. A možda ni njemu... Možete je riješiti OVDJE.

Grad Split je anketu "dignuo" na svoju službenu Facebook stranicu 14. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2022 05:37