StoryEditor
SplitNA MEJAŠIMA

Izložba udruge ‘Zdenac‘: riječ je o fotografijama koje su snimile volonterke tijekom svoj jednomjesečnog boravka u Tanzaniji

Piše Merien Ilić
8. listopada 2021. - 19:49

U Pastoralnom centru župe sv. Spasa na Mejašima bit će postavljena izložba fotografija "Učim živjeti s Bogom!" Udruge "Zdenac". Izložba se može pogledati u subotu od 9 do 12 sati i u nedjelju od 8 do 12.30 sati te poslijepodne od 18 do 20.30 sati.

Riječ je o fotografijama koje su snimile volonterke "Zdenca" tijekom svog jednomjesečnog boravka u Tanzaniji, gdje su pomagale djeci bez roditelja, kao i tamošnjoj cjelokupnoj zajednici u kojoj većina ljudi živi na rubu siromaštva.

- Malene kuće, ogoljene od namještaja, služe im samo da bi u njima prespavali. Sav život im se odvija vani, na ulici. Obitelji su često razorene, djeca žive bez jednoga, ponekad i oba roditelja. Brigu tad preuzimaju bake, tete ili starija braća. Priliku da im školovanje bude način izlaska iz bijede u kojoj žive mnogi ne mogu iskoristiti. Često ih se može vidjeti na ulicama u rasparanim uniformama i poderanim cipelama kako idu u školu ili se iz nje vraćaju, većina je ipak pohađa. No, u školu idu bez prethodnog obroka, a kod kuće nemaju uvjete za učenje. Volonteri "Zdenca" im tu pomažu, kako toplim obrocima, tako i podukama za školu, razgovorima i molitvama - kazala nam je Nives Muše iz "Zdenca", koja je tamo boravila zajedno s Marijanom Slopu, Kristinom Vučur i Marijom Radočaj, ženama koje su svoje godišnje odmore iskoristile za pomoć djeci Tanzanije.

Izložba je odgojnog karaktera, pa se pozivaju djeca i roditelje da vide i iz prve ruke čuju kako žive djeca u siromašnim zemljama.

"Zdenac" je udruga koja se bavi evangelizacijom i humanitarnim radom. Misija "Zdenca" je promicanje ljudskih vrijednosti i solidarnosti s najpotrebnijima u društvu te sustavan rad s djecom u domovini i svijetu.

item - id = 1133521
related id = 0 -> 1146312
related id = 1 -> 1141961
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2021 15:38