StoryEditor
Split'poslujemo po zakonu'

Iz Ubera reagirali na prozivke ministra Butkovića: Mi nismo taksi služba!; Cammeo: U sljedećih nekoliko dana ćemo odlučiti o našem poslovanju u Splitu

Piše PSD
2. prosinca 2016. - 19:18
uber2-221015

Nakon današnje izjave ministra Butkovića da je rad "Ubera" i "Cammea" u Splitu nezakonit, reagirao je i "Uber". Reagirenje prenosimo u cijelosti:

"Uberova aplikacija u Hrvatskoj spaja korisnike s registriranim partnerima-vozačima koji vole pouzdanost usluge i jednostavnost opcije naručivanja vozila s provjerenim partnerima-vozačima u zajednicu koja se bitno razlikuje od taksi usluge, odnosno naši partner-vozači bave se iznajmljivanjem vozila s vozačem, a ne auto-taksi prijevozom. 

Želimo ponuditi lokalnom stanovništvu i turistima alternativnu opciju u području mobilnosti te smatramo kako konkurencija podiže kvalitetu usluge i donosi sigurnost što bi trebalo poticati, a ne ometati.  

Uberovi partneri-vozači posluju sukladno svim zakonima Republike Hrvatske, te su porezni obveznici Hrvatske gdje plaćaju sav porez na puni iznos svake vožnje. 

Smatramo kako je potrebno što prije modernizirati postojeću regulativu sukladno preporukama Europske komisije koja zagovara razvoj ekonomije dijeljenja i novih poslovnih modela poput Ubera. 

Na tom predmetu surađujemo s predstavnicima iz više ministarstva te se nadamo, da će nakon Švedske, Estonije, Litve i Portugala i Hrvatska postati referentna država u području digitalne ekonomije i ekonomije dijeljenja." - kažu u Uberu.

Cammeo: To je prvi put da su tako izravni

- Ovo je prvi put da je netko iz nadležnog ministarstva konkretno nešto rekao u vezi platforme u Splitu. U sljedećih nekoliko dana ćemo odlučiti o našem poslovanju u Splitu. Za samo dva tjedna poslovanja bilo je puno halabuke. Ako je stvarno tako kako oni kažu, postupit ćemo u skladu sa svim zakonskim odredbama. Nemamo ni interesa ni želje boriti se protiv zakona ako to tako transparentno kažu. Taksi smo legalno prijavili u Rijeci prije 10 godina, a u Zagrebu prije 5 godina, a vjerujem da će i epizoda u Splitu pomoći da se sruši monopol i da dođe liberalizacija taksi tržišta - izjavio je za Večernji list Petar Dragić iz Cammeo grupe.

RANIJE:

Ministar Butković na strani taksista: Cammeo i Uber splitskim ulicama voze nezakonito!

#CAMMEO#UBER

Izdvojeno

07. srpanj 2020 16:08