StoryEditorOCM
Splitpripremio je i grafikon

Ivošević zadovoljan jučerašnjom licitacijom oko štandova na Pazaru: ‘Prije su cijene svima bile iste, a danas je tržište reklo svoje‘

Piše split sd
5. svibnja 2022. - 17:55

Bojan Ivošević, bivši dogradonačelnik Splita, je putem Facebooka je komentirao današnju licitaciju vezanu za štandove na novouređenom Pazaru. Istaknuo je kako su prije cifre koje su se izdvajale za pojedino mjesto bile iste, dok su sada one tržišno atraktivnije, što je i logično, postigle višu cijenu. Objavu prenosimo u cijelosti:

"Cijene štandova na pazaru u prošlosti bile su jednake svima, odnosno najbolja lokacija koštala je kao i najlošija što nije imalo nikakvog smisla na tržištu.

Licitacijom su sami prodavači definirali cijene (početna je svima bila ista) koje sada kada pogledate kartu imaju puno više smisla gledajući omjer cijene atraktivnih i onih manje atraktivnih lokacija.

Ukoliko je netko nudio više nego što je tržišno isplativo, onda će se vrlo skoro navedeno mjesto ponovo naći na licitaciji."

Ivošević se osvrnuo i na komentar Daše Dragnić, županijske vijećnice Splitsko-dalmatinske županije, koja je napisala: "U prvom primjeru, riječ je o Pazaru, odnosno splitskim tržnicama. Otpočetka mi smeta riječ 'licitacija', odnosno činjenica da je najviši ponuđeni iznos kriterij za dobivanje zakupa štanda, kioska, poslovnog prostora."

Bojanov odgovor je sljedeći:

"Dašo to je bila licitacija za dosadašnje korisnike terena 5, Hrvojeve i Srebrnih vrata. Prodajnih mjesta bilo je koliko i poslovnih subjekata koji su dosad tu radili i svak je imao pravo na 1 (osim ako nitko nije zainteresiran). Neki su išli po početnoj cijeni, a oni na najboljim pozicijama po znatnoj većoj jer su zakupci se natjecali da budu baš tu.

Svi ti trgovci su bili i dosad tu i bavit će se istim djelatnostima. A da ih se tu zadrži jednoglasno je podržalo/tražilo i gradsko vijeće. Ovdje je najviša ponuda samo omogućavala najbolje mjesto prema vlastitoj procjeni i ništa više. Uopće ne razumijem gdje je problem", napisao je bivši dogradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. veljača 2023 09:50