StoryEditorOCM
SplitDRUGA STRANA PRIČE

Ivošević o srušenim koštelama na gradilištu trgovačkog centra: ‘Radovi su legalni, ma koliko nam bilo mrsko vidjeti...‘

Piše B. L.
5. veljače 2024. - 18:24

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević oglasio se na Facebooku nakon rušenja stabala na Poljičkoj cesti povodom radova na izgradnji novog "Kauflanda". Naveo je kako je odluku o uklanjanju stabala donijelo Ministarstvo graditeljstva što je bio preduvjet izgradnje gradske garaže u Papandopulovoj te je sve zakonito.

Novi skandal u Splitu; radnici na gradilištu novog trgovačkog centra srušili koštele zaštićene GUP-om!

- Pet stabala koja su danas uklonjena na Poljičkoj cesti uklonjena su od strane investitora legalno u skladu s pravomoćnom građevinskom dozvolom te će biti supstituirana po završetku radova.

Izvorno je trebalo biti uklonjeno jedno ili dva stabla, ali su HC u međuvremenu uvjetovale klinasti cestovni priključak na državnu cestu zbog sigurnosti što je onda proširilo zahvat na pet stabala. Mimo stabala za potrebe izgradnje cestovnog priključka neće biti dodatnog uklanjanja stabla u drvoredu za potrebe javne gradske garaže i trgovačkog centra.

Za napomenuti je da je odluku smiju li se stabla ukloniti donijelo drugostupanjsko tijelo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine po žalbi investitora, te da bez navedenog priključka ne bi došlo ni do realizacije gradske garaže u Papandopulovoj.

Ovo je primjer gdje je, koliko god nam bilo mrsko vidjeti uklanjanje stabala, investitor radio zakonito i uz poštivanje Grada Splita.

Ovo je još jedan dokaz da kada radite po zakonu nema potrebe ni za policijom, ni za inspekcijama, ni za sukobima ikakve vrste - napisao je Ivošević.

image
Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:05