StoryEditor
Split2,22 MILIJARDE KUNA

Ivica Kusić o raspravi na sjednici Županije: Kolegica koja je govorila u ime kluba stranke Centra kazala je da ne razumije proračun... E sad, što to znači?!

Piše PSD
6. prosinca 2021. - 17:19

Na današnjoj sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije glavna tema bio je prijedlog proračuna za 2022. godinu u iznosu od 2,22 milijarde kuna, koji je u konačnici i usvojen.  

Na svom Facebook profilu raspravu oko proračuna komentirao je Ivica Kusić, županijski vijećnik i potpredsjednik splitskog HDZ-a.

- Imenjače šta je ovo? Uživo sa sjednice županijske skupštine, tema proračun.

Izdvajam izlaganje kolegice iz Skupštine koja govori u ime kluba stranke CENTAR, stranke koja vodi drugi najveći grad u RH, u kojem pod bitno izlaže da ne razumije proračun i neke stavke unutar istog.

E sad, jeli to znači da nitko iz te stranke ne razumije proračun, ili znači da nitko iz te stranke nema volje okupiti svoje članstvo i pokušati ga razumjeti ili upitati nekog za pomoć oko razumijevanja, na dobrobit svih građana Splitsko-dalmatinska županija, stvarno ne znam.

To se nažalost i očituje upravo u prijedlogu proračuna grada Splita za 2022. godinu, koji predlaže imenjak, inače predsjednik stranke CENTAR, a za koji nemam potrebu trošiti riječi.

Jer za razliku od županijskog, ovaj potonji nema realno planirane prihode, jedini prihod (primitak) koji im je realan je planirani kredit od 200 milijuna kuna.

A njime planiraju financirati projekte za koje imaju 1 papir od ukupne potrebne dokumentacije i koji se najvjerojatnije neće moći započeti, a kamoli izvršiti u 2022. godini, što je ujedno obilježje rashodovne strane proračuna osim projekata koje je Andro Krstulović Opara započeo i ostavio u amanet.

Taj proračun je najvjerojatnije sastavljen s ciljem da stranka CENTAR oportuno ide na teret građana u novi trošak izbora za GV, kako bi imenjak imao stabilniju koaliciju.

Prijedlog proračuna SDŽ pohvalilo je više klubova. Iz različitih političkih sfera.

Ali imenjače, tvoj klub ga kritizira iako ga ne razumije - napisao je Kusić u svojoj objavi. 

item - id = 1149030
related id = 0 -> 1155630
related id = 1 -> 1155345
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 17:40