StoryEditor
SplitPOVIJEST BOLESTI

Inspekcija stigla na splitsku Ginekologiju, dobit će na uvid povijest bolesti svih pacijentica koje su se pobunile; Hoće li biti sankcija za splitske liječnike i medicinsko osoblje?

18. listopada 2018. - 12:02

"Vox populi" ovaj je put "upalio". Žene su podigle svoj glas i njega su jasno i glasno čuli u Ministarstvu zdravstva RH.

Stoga su, kako su i najavili ministar Kujundžić i njegov zamjenik Vili Beroš, na bolničke odjele ginekologije upućene inspekcije kako bi prekontrolirale sve prijave koje su proteklih dana, većinom anonimno, podnijele žene koje su imale negativno iskustvo prilikom poroda, kiretaže ili nekog drugog ginekološkog zahvata.

Tako je inspekcija jučer došla i u splitski KBC.

Upravo je negativno iskustvo sa splitskom Ginekologijom Mostove saborske zastupnice Ivane Ninčević-Lesandrić pokrenulo pravu lavinu prijava, nezabilježenu u hrvatskom zdravstvu.

Članovi inspekcije, njih četvero – dvije službenice Ministarstva zdravstva i dva liječnika – dobit će u Splitu na uvid povijest bolesti svih pacijentica koje su se pobunile, te će uvidom u medicinsku dokumentaciju vidjeti je li u postupanju liječnika ili ostalog medicinskog osoblja bilo ikakvih nepravilnosti.

Ako se one utvrde, prema riječima prof. dr. Kujundžića, svi oni koji su se na bilo koji način ogriješili prema nekoj pacijentici bit će sankcionirani. Hoće li sve ostati samo na riječima, vidjet ćemo uskoro.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 01:39