StoryEditorOCM
Splitsrića je sve čisto

Imoćanin na čelu splitske komunalne firme, uz masnu plaću, svaki mjesec zaradi još 1000€ dodataka. Otkrilo se i kako

Piše Split SD
16. listopada 2023. - 13:25

Splićani su mahom ogorčeni čistoćom u gradu, svakodnevno svjedočimo škovacama na sve strane, Grad plaća penale za slabo i nikakvo odvajanje otpada, ali sve to nije razlog, čini se, da direktor splitske Čistoće građane ne košta masno.

Direktor gradske tvrtke "Čistoće" Ivica Karoglan u travnju tijekom štrajka radnika, na pitanje o svojoj plaći je kazao da ona s putnim troškovima iznosi oko 20 tisuća kuna (nešto više od 2600 eura), ali nije znao koliko točno otpada na benzin.

Osnovica mu je, rekao je oko 17.800 kuna (2366 eura), a Dalmatinski portal je nekoliko puta ponavljao novinarske upite prema direktoru kako bi dobili odgovor koliko Karoglan košta Splićane mimo osnovnih primanja. 

Prema odgovoru koji su dobili, na Dalmatinskom portalu su izračunali da mu se uz osnovicu isplaćuje još 1100 eura mjesečno što je na godišnjoj razini 13 tisuća eura. 

- Troškovi direktora preko plaće mjesečno su sljedeći - za gorivo se izdvaja oko 700 eura. Njegov je prosjek 4400 kilometara mjesečno, i to na potrošnju 8 litara na 100 kilometara za svakodnevna putovanja Zmijavci Split i nazad. Odnosno, 180 kilometara dnevno minimalno 20 dana u mjesecu, plus jedan odlazak u Samobor od 800 kilometara. Cestarina je, dakle, mjesečno oko 170 eura. Tu je i naknada za odvojeni život od 230 eura - piše Dalmatinski portal.

U iznos nije uključena amortizacija vozila, povećani troškovi održavanja s obzirom na veliku mjesečnu kilometražu i češće izmjene ljetnih i zimskih guma. Troškovi korištenja vozila obračunavaju se kao dodatak na plaću i uvećavaju osnovicu za mirovinsko. 

Podsjetimo, Karoglan živi u Imotskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:23