StoryEditor
SplitSlužbeno potvrđeno

IKEA stiže u Split! Kraj City Centera gradi se mega centar na čak 2500 kvadrata

31. listopada 2016. - 22:59
ikea.JPG

Robna kuća IKEA najkasnije za godinu dana stiže i u Split! Nagađalo se i do sada, no prvi put su iz švedskoga giganta izišli u javnost s konkretnim planovima. Nažalost, otkrivaju nam, nije u pitanju cijeli objekt, već oko 1000 m2 izložbenog prostora i veliko skladište na kojem će se moći predignuti naručeni ili istog dana kupljeni artikli.

- Otvaramo dostavni centar, ili 'pick-up point', mjesto na kojem će kupci moći naručiti, platiti i preuzeti svoju robu. Ukupno će se objekt prostirati na oko 2500 m2, od čega bi nešto manje od polovine služilo kao izložbeni prostor za inspiraciju naših posjetitelja i kupaca. Očekivani termin otvaranja je druga polovina 2017. godine – otkrio nam je Igor Štefanac, PR manager IKEA-e u Hrvatskoj, što će obradovati sve one koji su do sada morali plaćati 10 i više posto vrijednosti robe za transport do Splita.

Pa iako tvrde kako još uvijek traže odgovarajući prostor u našem gradu, promatrajući aktualne zahtjeve za izmjenu GUP-a, čini se kako bi splitska IKEA mogla u susjedstvo City Centera One, gdje je zatražena izmjena zelene u građevinsku zonu, i to na novih 10.000 poslovnih kvadrata.

Zbog rastućeg turizma i apartmana u Dalmaciji vlada velik interes za namještajem ove tvrtke, no otvaranje cijelog kompleksa na moru pričekat će još duži period jer su Šveđani fokusirani na otvaranje prvih robnih kuća u Ljubljani i Beogradu. A nije da ne bi imali koristi. Stefan Vanoverbeke, direktor tvrtke IKEA Hrvatska, osobno se prije kojidan pohvalio podatkom kako su u drugoj godini od otvaranja ostvarili 567 milijuna kuna prihoda, 5,8 posto više nego u prvoj godini poslovanja u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 10:59