StoryEditorOCM
SplitPRVI PUT U NIŠTA

Igra prijestolja u splitskom ‘Vodovodu‘; ništa od novog direktora, zapelo je i sa zamjenikom... Izvjesno je samo ovo

Piše Split SD
7. srpnja 2023. - 16:38

Na današnjoj skupštini "Vodovoda i kanalizacije" (ViK) nije izabran novi direktor ove komunalne tvrtke. Iako se dalo naslutiti da je gotova stvar da će to biti Miroslav Delić, uskoro bivši direktor "Prometa", to se nije dogodilo.

Naime, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, Grad Split je predložio Delića, a Grad Kaštela Matu Mijoča, ali ni jedan ni dtrugi nisu dobili potreban broj glasova. Skupština ove firme broji 13 članova, koliko je gradova i općina u njezinom suvlasništvu, a da bi prijedlog prošao mora biti za šest plus jedan glas.

image

Miroslav Delić 

Vladimir Duganžić/Cropix

Zapelo je i s izborom zamjenika direktora, pa na kraju uopće nitko nije ni predložen. Navodno bi Delić prošao za direktora da je Grad Split pristao da ostali HDZ-ovi gradovi i općine  "izaberu" svog zamjenika, no ništa od dogovora.

To sada znači da će se glasovanje opet ponoviti za mjesec dana, a ako ni tada ne bude izabrana nova uprava, natječaj će se morati poništiti.

Tomislav Šuta, trenutno na funkciji privremenog upravitelja tvrtke kojoj je pet godina bio na čelu, danas je javno objavio kako će poslati sudu zahtjev za razriješenje dužnosti privremenog upravitelja.

image

Tomislav Šuta

Tom Dubravec/Cropix

- Pet godina je iza nas, uspjesi su vidljivi! Želim naglasiti da sam tvrtku "Vodovod i kanalizacija" preuzeo prije 5 godina bez projekata i jasne vizije! Danas je to tvrtka s nizom aktivnih projekata ukupne vrijednosti preko 400 milijuna eura! Odnosno,

tvrtka samostalno upravlja i financira (bespovratna sredstva) projekte veće od jučerašnjeg famoznog zaduženja!

Kako sam očekivao da će se danas izabrati novi direktor VIK-a, a to se nije dogodilo, javno komuniciram da ću poslati zahtjev sudu za razrješenje s dužnosti privremenog upravitelja. Sada ću se usmjeriti svom privatnom poslu te ući u Gradsko vijeće - najavio je Šuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:21