StoryEditor
SplitLETJELE RAKETE

I vatrogasci su proslavili osvajanje Kupa! Nakon spektakla na Poljudu sigurno im je malo lakše ‘pala‘ radna noć u kojoj su imali puno posla

Piše SPLIT SD
27. svibnja 2022. - 11:10
Javna vatrogasna postrojba Split proslavila je osvajanje Kupa s Lovom KalinićemJVP Split/Slobodna Dalmacija

Svi su sinoć feštali na Poljudu. Od nogometaša, navijača, redara, fotoreportera, novinara, a moglo se osjetiti da nije svejedno niti interventnim policajcima. Međutim, posebno su se veselili vatrogasci koji su svečani trenutak obilježili fotografijom s vratarom Lovrom Kalinićem i pokalom pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa - Rabuzinovim suncem.

Nakon ekstaze i pozitivne energije koja se prelila cijelim gradom, vjerujemo i nadamo se da im je barem malo lakše pala radna noć u kojoj su imali puno posla zbog ispaljenih raketa nakon slavlja Hajduka. 

- Od ponoći pa nadalje gorjelo je u Sjevernoj luci i na Stinicama na više lokacija, zapaljeno uslijed ispaljivanja raketa s trajekta koji je prevozio navijače - priopćili su vatrogasci.

Opožareno je oko pola hektara makije, drače i ostalog raslinja. Na terenu je bilo 19 vatrogasaca s osam vozila a na intervenciju su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Splita i Vranjica. 

Uz to, netom nakon što je na Poljudu sudac svirao kraj, gorjela je trava u Vukovarskoj ulici i plastični kontejner u Ljubićevoj ulici, također gasila se trava na više lokacija oko Pomorske škole, a kasnije su u 22 i 48 sati intervenirali zbog dimne naprave koja je ubačena u spremnik za smeće u Hercegovačkoj ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 02:28