StoryEditorOCM
SplitBOGAT PROGRAM

U Splitu počinje posebni studentski Advent: provjerite što se sve sprema na kampusu, prorektor poziva maturante iz cijele regije da uživo osjete dobru energiju i šarm studiranja

Piše Diana Barbarić
2. prosinca 2022. - 19:44

Adventske radosti proširile su se iz centra Splita i na ostale lokacije, a puno se očekuje i od Adventa na Kampusu, sveučilišne četvrti kojoj gravitira 20.000 studenata. Pripreme su u punom jeku, adventske kućice su već montirane, a još malo pa će se upaliti i blagdanske dekoracije i zamirisati cimet i kuvano vino.

image

Finalne pripreme za Advent na Kampusu

Saša Burić/Cropix

Sa Sveučilišta najavljaju bogat program s mnoštvom aktivnosti i brojnih izvođača, ali i veliku novost: ove godine će se i Smotra Sveučilišta, umjesto na proljeće, prvi put održati u sklopu Adventa na Kampusu. Konkretno, bit će to 16. prosinca od 10 do 21 sati u auli Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a pozvani su svi maturanti i oni koji planiraju upisati neki od 180 studijskih programa u Splitu.

Prof.dr. Nikola Koceić-Bilan, novi prorektor za studente, nastavu i poslovanje, je inicijator ideje da se Smotra održi u ranijem terminu.

image
Saša Burić/Cropix

- Populacija kojoj se obraćamo su maturanti, a pokazalo se da oni već krajem godine formiraju svoju odluku o nastavku obrazovanja. Ovaj prijedlog su podržale sve sastavnice Sveučilišta, a najbolji mogući ugođaj i vrijeme za donošenje važnih životnih odluka je ono predblagdansko i predbožićno.

Željeli bismo maturantima omogućiti da uživo osjete dobru energiju našeg Kampusa i šarm studiranja na njemu, te da u opuštenoj atmosferi dobiju sve relevantne informacije od studenata i nastavnika o studijskim programima koji ih zanimaju. Želimo i da dožive sve prednosti studiranja u Splitu na, po mnogim pokazateljima, ponajboljem sveučilištu u Hrvatskoj i da se dogodine pridruže zajednici od naših 20.000 studenata - pojašnjava prorektor Koceić Bilan.

image
Saša Burić/Cropix

Zahvalan je Studentskom centru koji je i postavio ugostiteljske kućice na trgiću pred ulazom u PMF, a program bi trebao započeti na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca.

- Advent na Kampusu je ponudom i cijenama namijenjen u prvom redu našim studentima, učenicima srednjih škola, ali i svim djelatnicima Splitskog sveučilišta. Budući da je predviđen i bogat glazbeni program uz nastupe rock i tribute to bendova, Dj-eva, očekujemo i pozivamo posjetitelje i izvan našeg akademskog kruga - ističe prorektor.

image
Saša Burić/Cropix

Posebno, ipak, poziva generaciju od 17 ili 18 godina iz cijele regije na Smotru Sveučilišta, zakazanu za 16. prosinca. Uz dolazak maturanata iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije na Splitskom sveučilištu očekuju i dolazak srednjoškolaca iz ostalih dalmatinskih i hercegovačkih središta, čak su im, zahvaljujući sponzorima, osigurali i desetak autobusa za prijevoz.

image
Saša Burić/Cropix

- Samo iz naše Županije oko 1800 studenata studira na drugim hrvatskim sveučilištima i htjeli bismo da se taj broj smanji u korist našeg Sveučilišta jer držimo da visoku razinu obrazovanja, studentskog standarda, života i prehrane u studentskim menzama lakše mogu dobiti u Splitu, bliže kući i uz bitno manje izdatke - uvjeren je Koceić- Bilan.

Na koncu kaže kako bi ova smotra trebala postati tradicija, ali i da ona ne isključuje događanja na proljeće oko Dana Sveučilšta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 17:51