StoryEditorOCM
Splitantologijski

Hrvatica se potužila na katastrofu koju je snijeg izazvao u Münchenu. Mali Vakula joj citirao Nevenku Bečić. Sjetimo se

Piše split sd
2. prosinca 2023. - 21:19

Dok je u Dalmaciji još južina, sjeverom Hrvatske, pa i metropoli temperatura se znatno smanjila, a pada i snijeg. U nekim dijelovima Europe, poput Njemačke, naročito Bavarske i grada Munchena, situacija je prilično dramatična. Snijeg je dobro napadao i gotovo paralizirao život.

Tako se poznatom meteorologu amateru Ivanu Šoliću, zvanom Vakula, koji odnedavno redovito piše i za naš portal u inbox javila Hrvatica iz Munchena, te mu se pojadala kako je tamo prava katastrofa, da nitko ne čisti snijeg i da je sve zaledilo.

image

U Munchenu danas kao u Splitu 2012.

Screenshot/Slobodna Dalmacija

Šolić je bacio sve na šalu i parafrazirao svrevremensku izjavu Nevenke Bečić, koju je dala za televiziju kad je 2012. snijeg okovao Split, a njezin brat Željko Kerum bio gradonačelnik.

Pa tako piše Mali Vakula:

" Svi građani Munchena koji su izlazili van, a nisu imali potrebe izlaziti, su sami odgovorni ako im se nešto desilo. Nadalje, ako se radi o starijim sugrađanima, pa svi stariji mihenčani bi trebali imati ili svoju djecu, a djeca su po zakonu dužna da skrbe o roditeljima, a ukoliko nemaju djecu, onda su mogli imati nećake ili nećakinje i tijekom života uspostavljati s njima korektne odnose, a ako nemaju nećake i nećakinje imaju susjede pa su trebali graditi dobrosusjedske odnose!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:08