Splittradicionalna manifestacija

HGSS-ovci oduševili članove udruge Anđeli: priredili su im pravi spektakl s kočijom punom darova, spuštanjem niz stabla, vatrometom i bakljadom

Piše M. Ilić
20191223_172111

Za nasmijana lica treba tek malo sitnica, a to su pokazali i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja koji su s udrugom Anđeli ovog ponedjeljka organizirali tradicionalnu, dvanaestu po redu, božićnu manifestaciju s ciljem da razvesele najmlađe članove udruge koja okuplja roditelje djece najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju.

Veseli program priređen je u parku ispred udruge na Kmanu gdje su se uz dolazak Djeda Božićnjaka i Bake Božičnjak te prigodan glazbeni program razmjenile tople želje za božićne blagdane i nadolazeću godinu. Zahvaljujući donatorima udruge, djeca su dobila i prigodne darove, a s njima su zapjevali i Milan Terze, Jole i prijatelji.

- Kad misite da je HGSS-u dozlogrdilo stalno ići u akcije oni vas iznenade. Inzistirali su na pravom spektaklu s kočijom punom darova, spuštanjem niz stabla, vatrometom i bakljadom, a sve kako bi razveselili ovu djecu. Oni su nam više od prijatelja. U udruzi je preko 200 korisnika, a imamo nove donatore što pokazuje senzibiltet ljudi oko nas. Pokrenula se i priča sa škverskom ambulantom  i velikog centra u Dugopolju uz pomoć Županije, pa imamo nade da će iduća godina biti još bolja za korisnike - rekla je Anka Đikić, predsjednica Anđela.

Sami HGSS-ovci priznali su nam kako su se za ovu slatku akciju pripremali tjednima, te da im je ovo ipak najdraža akcija u cijeloj godini.

#SPLIT#HGSS#ANđELI