StoryEditorOCM
Splitzaiskrilo

HDZ-ov vijećnik pita gdje je zapelo zadnjih 150 m važne šetnice: ‘Sve sam vam pripremio‘; ‘Žali Bože čega se uhvatite‘

Piše Petra Klarić
12. veljače 2024. - 16:33

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tomislav Šuta, gradski vijećnik iz redova HDZ-a, postavio je pitanje vezano za šetnicu do Duilova, odnosno za posljednjih 150 metara te šetnice. Zanimalo ga je zašto se nije riješena dokumentacija i kada se to planira napraviti, ako je on na tome je inzistirao dok je još bio direktor Vodovoda i kanalizacije. 

Na pitanje mu je odgovorio dogradonačelnik Bojan Ivošević, koji ga je uputio da se obrati Vladi, koja bi trebala donositi zakone koji su stabilni. 

- Poslali ste jedan mail pročelniku, ne nama. Vaša Vlada je donijela zakon pa treba utvrditi nelegalni dio, da bi se znalo što je legalno. Gradovi su blokirani, molim vas da donesete zakone koji su stabilni i da se znaju kako se provode. Sve što ste najavljivali, niste pripremili, a nas ste upozorili u jednom mailu. Ako to smatrate lobiranjem, onda žali Bože ono čega se uhvatite -  rekao mu je Ivošević. 

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

Ovo vijećničko pitanje izazvalo je žustru raspravu gradskih vijećnika, a Tomislav Šuta kazao je da će otkriti sve o čemu se govorilo na sastancima i pisalo u mailovima. O cijeloj situaciji oglasili su se iz HDZ-a Split.

- Danas smo na sjednici gradskog vijeća imali priliku vidjeti novi PR spin gradske vlasti Ivice Puljka. Današnje vijećničko pitanje vezano je za novi lungomare koji će dobiti građani Stobreča u dužini većoj od 1700 metara. Ono na što je Šuta ukazao danas, a više puta prethodno, jeste posljednjih 150 metara. Na njegovo pitanje odgovorio je dogradonačelnik Ivošević i tvrdi da gradsko vodstvo nije upozoreno na navedeno – tvrde iz splitskog HDZ-a. 

image
Nikola Vilić/Cropix

Kako kažu, Šuta je više puta upozoravao na taj problem, između ostalog i pisanim putem  20. travnja 2022. godine. 

- Postavili smo upit Tomislavu Šuti i dobili odgovor da je Ivošević, uz brojne sastanke na kojima je sudjelovao i sami gradonačelnik, s njim imao sastanke u ministarstvu te da je ovo još jedna od gnjusnih laži gradske vlasti. Svakako mojim odlaskom iz Vodovoda ostavljeni su im svi projekti od toga svi s dovršenim procesima planiranja, projektiranja i osiguranih EU sredstava. Vrijednost svih ostavljenih projekata prelazi 400 milijuna eura - zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:42