StoryEditorOCM
Splitpromijenio odluku

Grom iz vedra neba; Kerum odustaje od utrke za Sabor, objasnio zašto se predomislio: ‘Kad sam vidio koja je napetost...‘

Piše Ivica Marković
29. ožujka 2024. - 12:59

Danas do pola noći svi zainteresirani mogu donjeti svoje izborne liste u Državno izborno povjerenstvo.

No, među tim koji su "zainteresirani", iako je najavio izlazak na Parlamentarne izbore, nije i Željko Kerum, bivši, a možda i budući splitski gradonačelnik, bivši Saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS).

Stoga smo ga nazvali i uhvatili na putu iz Zagreba prema Splitu, te ga priupitali zašto je promijenio odluku o izlasku na Parlamentarne izbore.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Istina je, najavio sam izlazak HGS-a na Parlamentarne izbore, no to je bilo prije nego što je Zoran Milanović izašao sa svojim planom. Kada sam vidio kolika se napetost stvara tim njegovim nenadanim izlaskom na Parlamentarne izbore, postao sam svjestan da mi se bolje ne upuštati u tu političku utrku na državnoj razini, odnosno kako bi naš narod rekao "bolje mi se ne petljati u visoku politiku".

image
Tom Dubravec/Cropix

Ipak, sam ja političar čija stranka najbolje rezultate postiže na lokalnoj razini i moj i naš zadatak će biti da postignemo što bolje rezultate na slijedećim lokalnim izborima - kazao nam je Željko Kerum.

Bivši splitski gradonačelnik je već najavio kako će se na slijedećim lokalnim izborima boriti za mjesto gradonačelnika, kao i za "ruke" u Gradskom vijeću Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:57