StoryEditor
Splitiz Županijskog programa

Gradu odobreno 700 tisuća kuna za sanaciju šetnica u Stobreču i na Žnjanu, rekonstruirat će se i Mornarov vanjski bazen

Piše PSD
2. prosinca 2021. - 18:31

Gradu Splitu je odobreno 700 tisuća kuna iz Županijskog programa za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru. Objavljeno je to na službenoj Facebook stranici Grada.

- Za sufinanciranje izrada projektno-tehničkih dokumentacija za sanaciju rive u Stobreču i Žnjanski plato odobreno je 350.000,00 kuna bespovratnih sredstava, a isti iznos odobren je i za projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vanjskog bazena Stari Mornar.

Iz Grada poručuju da će se izradom projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vanjskog bazena Stari mornar stvoriti preduvjeti za rekonstrukciju otvorenog morskog bazena u slatkovodni koji bi se sastojao od dva dijela - vaterpolo bazena dimenzija 33x25m i bazena za obuku neplivača dimenzija 8x25m. 

Na taj će se način, kazuju, omogućiti treninzi i obuka djeci i mladima, uključujući djecu i mlade s invaliditetom.

- Izradom projektno-tehničke dokumentacije na lokacijama pomorskog dobra Žnjan i Stobreč stvorit će se preduvjeti za cjelovito i trajno uređenje navedenih obuhvata s ciljem poboljšanja kvalitete života i turističke ponude u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji- stoji u objavi.

Bespovratna sredstva za Grad Split osigurala je Razvojna agencija Split - RaST d.o.o. prijavom na Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru u kolovozu ove godine uz tehničku koordinaciju s gradskom Službom za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima. Kod oba projekta radi se o najvećim pojedinačno ostvarenim iznosima bespovratnih sredstava od svih prijavljenih projekata, a ostvareno sufinanciranje rasteretit će izdvajanja iz proračuna za realizaciju ovih važnih gradskih projekata na pomorskom dobru, zaključuju iz Grada. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 18:35