StoryEditorOCM
SplitCentrov žetončić

Gradski odbor žestoko: "Barbir je izdao SDP i prodao se Puljku"

Piše Marina Karlović-Sabolić
24. ožujka 2024. - 11:36

Damir Barbir je izdao SDP i nema razloga da bude na listi SDP-ove koalicije za izbore. Jasna je to poruka koju je Iblerovom trgu uputio Gradski odbor splitskog SDP-a koji je u subotu jednoglasno donio odluku kojom se protivi stavljanju Barbira na listu za Sabor iz kvote Centra. Tvrde da bi to srozalo ugled SDP-a.

- Svjesni smo da svi sada imamo viši cilj, a to je rušenje HDZ-a s vlasti, no politička trgovina je nešto na što SDP kao stranka nikad ne bi smjela pristati - navodi se u tekstu odluke. A ovdje je, tvrdi splitski SDP, riječ o trgovini Centra s bivšim članom SDP-a.

- Damir Barbir je izdao stranku kada je glasao o kreditu suprotno odluci splitske organzacije te je postao žeton Ivice Puljka. Već tada se znalo da mu je obećano visoko mjesto na listi Centra za parlamentarne izbore u zamjenu za poslušnost u Gradskom vijeću. Ukoliko omogućite Ivici Puljku da koristi SDP-ove liste za Sabor za političku trgovinu i to sa bivšim članom koji je izdao stranku i ukrao joj mandat, time će se nanijeti nemjerljiva šteta stranci - poručuju splitski SDP-ovci.

Svjesni su, navodi se dalje u odluci, da su Barbir i Peđa Grbin obiteljski prijatelji, ali ovdje se, naglašava se u odluci, ipak radi o čovjeku koji je "prodao i izdao stranku".

- Barbir je odbio kao predsjednik organizacije biti kandidat za gradonačelnika na izborima 2022.godine, odbio je biti i kandidat za zamjenika gradonačelnika, ali se pritom uvjetovala njegova pozicija na listi za Gradsko vijeće, gdje je morao biti na drugom mjestu, odmah iza nositelja, a ispred kandidata za zamjenika Dina Sinovčića. U tim teškim trenucima za SDP, kada smo se borili za opstanak, Barbir nije gotovo ni sudjelovao u kampanji - upozorava Gradski odbor splitskog SDP-a.

Ono što je napravio iza toga, navodi se u odluci, bilo je "nemoralno i nepošteno".

- Nitko od nas nije ni problematizirao što je zaposlen kao izvršni tajnik kako bi mu se kompenziralo nezadovoljstvo što ga članstvo više nije željelo za predsjednika iako je imao veći plaću od 1500 eura neto, a na posao nije ni dolazio. Stranka mu je omogućila sve, a on nas je izdao, prodao se i ne zaslužuje više biti u našem društvu - oštro poručuje Gradski odbor SDP-a Split.

I u odluci zaključuju: Rijeke pravde dolaze, moraju ostati čiste i neokaljane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 09:35