StoryEditor
SplitPripremite dokumente

Grad Split osigurao besplatne pokazne za studente iz višečlanih obitelji

Piše Merien Ilić
29. rujna 2020. - 12:47

Grad Split je u svom proračunu osigurao sredstva kako bi se ostvarilo pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu na koju imaju pravo studenti iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj, odnosno skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje tri godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

Zajedničkom suradnjom Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju i tvrtke Promet Split, prošle godine su po prvi puta studentima dodijeljene godišnje pokazne karte kako bi se korisnicima olakšalo korištenje prava besplatnog javnog gradskog prijevoza.

Postojeći korisnici kojima pokazna karta vrijedi do kraja ovog mjeseca i koji su rješenjem ostvarili to pravo od prošle akademske godine, ukoliko i dalje ispunjavaju uvjete, mogu izraditi novu godišnju pokaznu kartu na centralnom prodajnom mjestu tvrtke Promet, na terminalu Sukoišan, šalter 1, od ponedjeljka do petka u vremenu od 6.30 do 13.30 sati, te prvu subotu u mjesecu u vremenu od 6.30 do 12.30 sati.

Prema informacijama nadležnih, postojećih korisnika koji od danas mogu izraditi i preuzeti novu godišnju pokaznu kartu je oko stotinu, a za izradu i preuzimanje je potrebno ponijeti sa sobom: osobnu iskaznicu podnositelja zahtjeva na uvid, jednu fotografiju, te ispunjen i ovjeren zahtjev tvrtke Promet.

Obavještavaju se novi korisnike koji ispunjavaju uvjete da ovo pravo mogu ostvariti na način da zahtjev s potrebnom dokumentacijom mogu poslati poštom Upravnom odjelu za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju ili ga pak, osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita na adresi Obala kneza Branimira 17.

Novi korisnici trebaju predati slijedeće: zahtjev s dokumentacijom (preslik osobne iskaznice; rješenje iz 2020. godine o ostvarenom pravu na dječji doplatak ili potvrdu; preslik rodnih listova), ispunjen i ovjeren zahtjev tvrtke Promet, te dvije fotografije.

Zahtjevi i detaljne informacije za nove korisnike se nalaze na sljedećem linku Grada Splita: Besplatni prijevoz Grada Splita za učenike

item - id = 1047437
related id = 0 -> 1125240
related id = 1 -> 1125759
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 11:26