StoryEditor
SplitSVE SIROMAŠNO

Građanska inicijativa s Plokita: Neka vijećnici kotara podnesu ostavke, jer ništa nisu učinili za kvart - za Grad i gradski HDZ kao da ne postojimo!

Piše Ana Franić
2. studenog 2020. - 14:36
Duje Klarić/Cropix

Građanska inicijativa "Naprid Plokite naprid Siromašna" na društvenim mrežama ponovno je upozorila na probleme u svom kvartu. Ovog puta riječ je o sanaciji Vinkovačke ulice i parkirališta u Iločkoj za koje kažu kako se "ni nakon dvije i pol godine od kotarskih izbora nije dogodilo, a teško da i hoće u preostalih pola godina mandata sadašnje gradske vlasti".

- Od parkirališta u Iločkoj sigurno nema ništa, jer to zahtjeva jednu od tisuću i kusur zahtjeva za promjenu GUP-a, pa je GK Plokite tu zasadio pet stabala prije pola godine.

Da stvar bude gora, umjesto novog parkirališta, stanari nebodera na početku Iločke su, isto kao i oni iz susjednih nebodera u Vinkovačkoj, prije pola godine izgubili tridesetak parkirnih mjesta, prilikom iscrtavanja vatrogasnih prilaza, ističu iz građanske inicijative.

Dodaju kako Vinkovačka ulica kao glavna i najprometnija ulica, zahtjeva renoviranje.

image
Duje Klarić/Cropix

- Zadnjih godina se asfaltiralo par kvadrata na križanju kod tržnice. Može se slobodno reći da je splitski HDZ ušao u ovaj dogovor, bolje reći trgovinu, s figom u džepu, a MOST-u je bilo važno dobiti predsjednika Vijeća kotara pola mandata. Za gradsku vlast i gradski HDZ Plokite kao da ne postoje.

Treba se podsjetiti i na gradonačelnikova obećanja dana u predizbornoj kampanji upravo na tržnici Plokite, građanima Plokita o izgradnji garaže, o parku u Požeškoj ulici i stavljanju u funkciju Sportsko rekreacijskog centra u Vinkovačkoj ulici - kazali su iz inicijative.

Dodali su kako je "jedino što je gradska vlast napravila zadnjih godina je zamjena oštećene ploče Prvom splitskom partizanskom odredu u Vinkovačkoj ulici".

- Za građane Plokita bi najbolje bilo kad bi vijećnici GK Plokita podnijeli ostavke, raspisali se novi izbori i izabralo se novo Vijeće kotara, koje ne bi dozvolilo ovakav ignorantski odnos gradske vlasti prema ovom, jednom od najmanjih kotara u gradu.

Ako živimo u Siromašnoj četvrti, ne znači da nemamo pametnih i sposobnih ljudi koji su nas sposobni predstavljati - poručili su iz građanske inicijative "Naprid Plokite naprid Siromašna".

Komentar cjelokupne situacije i prozivki pokušali smo dobiti i od Luke Čelara, predsjednika vijeća GK Plokite i temeljnog ogranka HDZ-a Plokite, ali nam je kazao kako "trenutno neće davati nikakve komentare te kako je sada na potezu vodstvo stranke".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 15:35