StoryEditorOCM
SplitKADA ĆE NAUČITI?

‘Građaninu‘ je život u urbanoj sredini očito pretežak, poručili iz splitske ‘Čistoće‘. Pogledajte što ih je naljutilo

Piše A. P.
22. veljače 2024. - 18:23

Hoće li Splićani napokon naučiti pravilno odlagati svoje smeće teško je predvidjeti. Iz gradske komunalne tvrtke "Čistoća" redovito na društvenim mrežama hvale, ali i kritiziraju građane kada za to imaju razloga. Ovog puta riječ je bila o kritici zbog neodgovornog odlaganja otpada. 

Koliko god puta ponavljali da građani mogu besplatno odložiti razne vrste otpada u četiri reciklažna dvorišta, izgleda da je uzalud. Uvijek se nađu oni kojima je ipak najlakše to ostaviti kraj prvog kontejnera s mišlju "brigo moja, prijeđi na drugoga".  

- Danas opet svjedočimo primitivnom ponašanju pojedinih sugrađana s područja GK Pujanke.

Na prvoj fotografiji možemo vidjeti više vreća građevinskog otpada odloženog 20-ak metara od Reciklažnog dvorišta Pujanke. Radno vrijeme RD Pujanke je svaki dan osim nedjelje u vremenu 8 do 18 sati te se besplatno može odložiti 200 kilograma šuta.

Na drugoj fotografiji je madrac odložen kod adrese Tijardovićeva 18, stotinjak metara od RD Pujanke. "Građaninu" je život u urbanoj sredini očito pretežak.

image
Čistoća/Facebook

Treća fotografija prikazuje stanje kod polupodzemnih spremnika na adresi Pujanke 16. Postoji tabla o zabrani odlaganja te obavijest o blizini RD Pujanke kao i videonadzor. "Građanin" to izgleda nije uočio.

Dragi sugrađani, poštujmo upute, znakove, obavijesti, stječimo kulturu odlaska u reciklažna dvorišta u koja možemo besplatno odložiti čak 49 vrsta otpada! Čuvajmo naš grad i prirodu - poručili su iz "Čistoće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:23