StoryEditorOCM
SplitPREVENCIJA NEREDA

Grad Split angažira redare za uvođenje reda na ulicama u sezoni, a plaćat će ih Turistička zajednica! Nisu baš jeftini

Piše Antea Burazin
7. ožujka 2023. - 12:24

Na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su organizatori i partneri pobliže predstavili program ovogodišnjeg Sajma GAST koji službeno započinje sutra, Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita najavila je novitete za nadolazeću turističku sezonu.

Naime, gradska uprava angažirat će dodatne redare koji bi se trebali pobrinuti za red u gradu. Turistička zajednica za taj je pothvat izdvojila 700 tisuća kuna.

image


 

Nikola Vilić/Cropix

- Po najavama i pokazateljima te po interesima naših agenata po sajmovima, interes je izniman i očekujemo još bolju turističku godinu, nadamo se s kvalitetnijim gostima. ono što je prioritet ove godine je da ne ugrozimo život lokalnog stanovništva tako da intenzivno radimo na odgovornom i održivom turizmu i s tim ciljem smo ove godine izdvojili značajna sredstva u planu i programu Turističke zajednice.

Riječ je o 700 tisuća kuna, kako bismo s tim sredstvima mogli platiti dodatne redare koji bi uveli red u naš grad i kako bi gosti koji borave a i naši građani imali kvalitetan život i boravak - otkrila je Vukšić.

O tome koje su točno su dužnosti i ovlasti redara te gdje će biti raspoređeni, odlučit će splitska gradska uprava, dok je Turistička zajednica isključivo osigurala novčana sredstva. Vukšić je najavila kako će sutra na sajmu biti i brojne radionice na kojima će biti prisutni i čelnici gradske uprave koji će ponuditi konkretne odgovore.

Inače, "Slobodna Dalmacija" je o ovoj ideji već proslijedila upit gradskoj upravi 16. kolovoza 2022.

Pitanje je glasilo: S obzirom na situaciju u centru grada zbog turističke sezone, zanima me je li gradska uprava planirala, ili možda planira u budućnosti, raspisati natječaj za zaposlenje sezonskih komunalnih redara?

Na pitanje nikad nismo dobili odgovor.

image


 

Joško Šupić/Cropix
image
Bruno Konjević/Cropix
image


 

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 01:33