StoryEditor
Splitinvestitori demantiraju  da se radi izvedbeni p0rojekt za objekt na marjanu

Geodeti uzburkali duhove oko Prve vode

Piše PSD.
7. studenog 2011. - 18:28

Među arhitektima se pronijela priča da se za ugostiteljski objekt Fani Horvat na Prvoj vodi već radi izvedbeni projekt. Također, s još nekoliko strana koje bi mogli smatrati upućenima došle su do nas slične dojave.

Ali, uključeni u poslovni zahvat na Prvoj vodi, protiv kojeg je početkom godine ustalo tisuće Splićana, tvrde da (bar zasad) od toga nema ništa. Tako nam je Nenad Mikulandra, koji je pobijedio na najtečaju, kazao kako ne radi izvedbeni projekt, a opovrgnuo je i priče da je njegova tvrtka “Nemico” naručila statički projekt.

Direktor “Latebre” Saša Horvat, tvrtke koju drži Fani Horvat, tvrdi da nisu naručili izvedbeni projekt, niti angažirali geodete. Zanimljivo, u SMS-u Saša Horvat nas je uputio da se za još informacija raspitamo kod Željka Keruma.

A na SMS koji smo poslali gradonačelniku s pitanjem sprema li se “Latebra” uskoro dobiti dozvolu za gradnju na Prvoj vodi, stigao je SMS odgovor koji niti je demanti, a niti potvrda: „Sve što je u okviru zakona, propisa i GUP-a, Grad poštiva, investitori su nam dobrodošli, a što netko od njih individualno čini nije mi poznato. Latebra radi u okviru GUP-a i zakonskih propisa“.

Reklo bi se da je u pitanju lažna uzbuna. No, što su geodeti radili početkom mjeseca na Prvoj vodi i na čiji trošak, još je nepoznato.

Jesu li se samo šalili kad su rekli radoznalim građanima, koji su nam poslali njihovu sliku, da mjere kako ne bi palo niti jedno stablo?

S. VIDULIĆ
arhiv cropix

item - id = 147964
related id = 0 -> 1127592
related id = 1 -> 1126350
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 12:39