StoryEditorOCM
Splitagresivni motorist

Filmska potjera na Smokoviku: Splićanin bez vozačke bježao policiji, uslijedila prava drama, akteri završili u bolnici

Piše split sd
21. kolovoza 2023. - 11:31

Dana 19. kolovoza 2023. godine oko 20.25 sati u Splitu na kolniku ulice D8, predio Smokovik, policijsku službenici Postaje prometne policije Split uočili su vozača mopeda na kojem nije bilo registracijske oznake.

Uporabom zvučnih i svjetlosnih signala dali su naredbu vozaču da se zaustavi, nakon čega je vozač mopeda pokušao pobjeći naglim prestrojavanjima te se u jednom trenutku s namjerom da pobjegne pokušao polukružno okrenuti, nakon čega su policijski službenici uz uporabu sredstava prisile uhitili 30-godišnjeg vozača koji je i dalje s ciljem da pobjegne nastavio s pružanjem aktivnog otpora, pri čemu nogom udara policijskog službenika te mu upućuje prijetnju smrću, nakon čega ga policijski službenici obaraju na pod, a potom privode u službene prostorije policije.

Policijski službenik i 30-godišnji vozač zatražili su liječničku pomoć, policijskom službeniku su utvrđene lakše tjelesne ozljede dok su 30-godišnjaku utvrđene teške tjelesne ozljede šake i nosa.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnova sumnje kako je svojim ponašanjem 30-godišnjak ostvario obilježja više prekršaja i to: na zahtjev policijskog službenik odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola i opojnih sredstava u organizmu, upravljao mopedom prije stjecaja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije, upravljao mopedeom iako je istekla polica obveznog autoosiguranja, upravljao odjavljenim mopedom i vikom i galamom je narušio javni red i mir te je uz optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni opčinski sud.

Također je nad istim dovršeno i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi.

Slijedi podnošenje prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:24