StoryEditorOCM
Splitveliki projekt

Fani Kerum na dražbi kupila put u Splitu, doznali smo koliko ju je koštala ta investicija i što je u pozadini

Piše Tanja Gattin
7. veljače 2024. - 10:00

Supruga Željka Kerum, Fani Kerum, kupila je u stečaju propalog trgovačkog lanca “Kerum” veći dio čestice u Lori koji se vodi kao put.

Željko i Fani Kerum, odnosno tvrtka "Lora Produkt", nedavno su dobili izmjenu građevinske dozvole da bi na drugoj i velikoj čestici zemlje u Lori, gdje planiraju veliki stambeno poslovni kompleks, mogli graditi u fazama radi lakšeg financiranja.

Kerum u novi splitski projekt ulaže 100 milijuna €, a Fani mu čuva leđa: Bit će vrhunski! Gradimo 125 stanova, hotel...

Stambeni i poslovni prostori imat će zajedno 48 tisuća kvadrata. Gradit će stanove, garažu, samoposlugu, javne sadržaja kao što su ambulanta i vrtić, zatim hotel, bazene…

image

Fani i Željko Kerum

Tom Dubravec/Cropix

Dio puta u Lori kojeg je sada od "Keruma" u stečaju kupila Fani Kerum iznosi 323 od 353 kvadrata, dok je preostalih 30 kvadrata puta upisano kao općenarodna imovina.

Fani Kerum je na elektroničkoj javnoj dražbi za taj dio puta ponudila 13.692 eura, što je bila i jedina ponuda, odnosno početna cijena.

image

Fani i Željko Kerum

Sasa Buric/Cropix

No, taj iznos kao kupac ne mora platiti jer je prethodno od nećaka Igora Sapunara, odnosno njegove tvrtke “Coast”, preuzela hipoteku upisanu na tom putu, a koju je tu hipoteku prethodno kupio od banke. Zbog toga ju je Trgovački sud u Splitu oslobodio plaćanja kupovnine.

image

Željko Kerum

Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:31