StoryEditorOCM
Splitdovršena istraga

Epilog smrti u moru pred Splitom: sumnja se da 32-godišnjak kršio propise i prebrzo vozio. Objavljeni detalji

Piše L. V.
24. srpnja 2023. - 13:05

Iz  Policijska uprava splitsko-dalmatinska javljaju kako je danas, 24. srpnja, dovršeno istraživanje nad 32-godišnjakom zbog kaznenog djela protiv sigurnosti pomorskog prometa.

- Policijski Službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa Ugrožavanje posebnih vrsta prometa iz članka 224. st.2 i 6. Kaznenog zakona - obavijestili su.

Tragedija na moru: ‘Spasilački brod je odmah odjurio, muškarac je već bio bez svijesti...‘ Pogrebnici su odvezli tijelo

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 32-godišnjak 11. srpnja oko 8 i 45 sati na otvorenom moru jugozapadno od ulaza u gradsku luku Split, upravljajući plovilom teško prekršio propise o sigurnosti pomorskog prometa tako što je zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije, a isto tako zanemario je i važnost kretanja sigurnom brzinom u plovidbi, te je velikom brzinom koja je bila neprimjerena intenzitetu pomorskog prometa i broju plovila, udario svojim plovilom u brod kojim je upravljao 80-godišnjak koji je uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu smrtno stradao.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:13