StoryEditor
SplitUKLJUČIMO SE SVI

Emotivnom porukom Sveučilište traži podršku građana: ‘Iako je prošlo više od trideset godina, još su kristalna sjećanja na ta vremena. Ne propustimo pomoći ljudima...‘

Piše SPLIT SD
22. ožujka 2022. - 22:25

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Split, Sveučilište u Splitu pokreće humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda te higijenskih potrepština za odrasle i djecu pod nazivom "Pomoć za raseljene osobe iz Ukrajine".

Sakupljanje humanitarne pomoći počelo je 21. ožujka, a traje do 25. ožujka 2022.

Kutije za potrebne artikle postavljene su na svim fakultetskim sastavnicama, odjelima i samostalnim studijima Sveučilišta u Splitu.

- Od početka ratne agresije na Ukrajinu, Sveučilište u Splitu izražava podršku i suosjećanje s ukrajinskom akademskom zajednicom, ali i s cjelokupnim ukrajinskim narodom- poručili su sa Splitskog sveučilišta. 

Pozivaju djelatnike Sveučilišta, studente kao i sve ljude koji su u mogućnosti pomoći da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.

- Iako je prošlo više od trideset godina kada je nama pomoć trebala, još su kristalna sjećanja na ta vremena. Ne propustimo pomoći ljudima kojima je pomoć sada neophodna- kažu.

Prikupljena humanitarna pomoć namijenjena je, dodaju, ukrajinskim prognanicima koji su privremeni dom pronašli u Republici Hrvatskoj.

Potrebne proizvode razvrstali su u tri vrste paketa.

Za prehrambeni paket prikuplja se brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblje konzerve, mesne konzerve i marmelada.

U higijenski paket idu proizvodi poput sapuna za ruke, gela za tuširanje, šampona za kosu, paste za zube, četkice za zube, jednokratnih brijača, te higijenskih uložaka.

Pelene, kreme za djecu, šamponi za djecu kao i dječja pasta za zube i kašice te higijenske vlažne maramice prikupljaju se za dječje pakete.

image
Sveučiliste u Splitu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 01:15